Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.01.2018

Hladno lice i nos - jedan od znakova da ste pod stresom

N1 Info 28.01.2018
Rezultati studije Univerziteta Notingem pokazali su da se u organizmu osoba izloženih stresu, među ostalim, krv povlači iz lica zbog čega su lice i nos hladni, a upozorili su na još neke posledice stresa, piše britanski Gardijan. Rezultati nove… »

Tramp: Uvek postoji šansa za povratak u pariski sporazum

N1 Info 28.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp bio bi spreman da potpiše pariski sporazum o klimi, ali samo ukoliko se u dokument unesu značajne izmene. U intervjuu koji će emitovati britanski ITV, Tramp je rekao da "ako bude bio postignut dobar dogovor, uvek… »

Redari i pristalice iz Zemanovog štaba pesnicama na novinare

N1 Info 28.01.2018
Češka policija povela je istragu izgreda kada su redari i pristalice češkog predsednika Miloša Zemana u izbornom štabu napali pesnicama akreditovane novinare, oborili i oštetili kameru češke privatne televizije TV Nova i prostački izvređali i… »

Dario Hajrić: Ova vlast živi u paralelnoj realnosti

N1 Info 28.01.2018
Sociolog Dario Hajrić kaže da je ova vlast nasledila sve loše od prethodne i sve to dodatno zaoštrila, a da živi u nekoj paralelnoj realnosti. U Srbiji postoji partokratsko društvo, stranke nisu odgovorne građanima a pitaju se za sve, i to mora da… »

Knežević: Bolji poslovni ambijent, 2,6 milijardi investicija

N1 Info 28.01.2018
Ministar privrede Goran Knežević rekao je da je bolji poslovni ambijent u Srbiji doveo do toga da su direktne strane investicije u 2017. godini dostigle 2,6 milijardi evra. Knežević je u intervjuu za današnje izdanje lista Blic ocenio da poslovni… »

U Ambasadi Srbije u Londonu Dan sećanja na žrtve Holokausta

N1 Info 28.01.2018
U Ambasadi Srbije u Londonu obeležen je Dan sećanja na Srbe, Jevreje i Rome stradale u Drugom svetskom ratu na teritoriji okupirane Kraljevine Jugoslavije, koji je organizovala Fondacija za sećanje na Jasenovac i Holokaust. Pokrovitelj Dana sećanja je… »

Tramp poziva na odlučnu akciju protiv talibana

N1 Info 28.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp pozvao je na "odlučnu akciju" protiv talibana koji su preuzeli odgovornost za bombaški napad u Kabulu u kojem je poginulo 95 i ranjeno 158 osoba. U saopštenju američkog predsednika oštro se osuđuje napad na nevine… »

Bombaški napad na policijsku stanicu u Kolumbiji, pet žrtava

N1 Info 28.01.2018
Najmanje pet policajaca je poginulo, a 41 je ranjen u eksploziji bombe u policijskoj stanici u Barankilji, u Kolumbiji, saopštili su kolumbijski zvaničnici. Napad na policijsku stanicu je odmazda trgovaca droge posle uspešnih akcija sprovedenih protiv… »

Britanija montirala novi radar "zbog zaštite od Rusije"

N1 Info 28.01.2018
Uskoro će proraditi novi radar britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) na Šetlandskim ostrvima, da bi se britanski vazdušni prostor zaštio od "stvarne i ozbiljne" pretnje Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Novi radar, "koji će… »

Španski Ustavni sud: Pućdemon mora da se vrati u zemlju

N1 Info 28.01.2018
Španski Ustavni sud odlučio je da bivši katalonski vođa Karles Pućdemon mora da se vrati u zemlju i da bude prisutan u regionalnom parlamentu da bi mogao ponovo da bude kandidat za šefa vlade Katalonije. Ustavni sud je naveo da će sednica… »