Balkan arhiva vesti 01.02.2018

Telegraf u Sloveniji: Saradnja kroz regionalne inicijative i zajednički nastup na trećim tržištima (foto) (video)

Telegraf 01.02.2018
Na našem portalu pratite dešavanja iz minuta u minut. Na Brdu kod Kranja danas će biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, a premijerku Srbije Anu Brnabić očekuju i odvojeni sastanci sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom i sa… »

Nimic sa optimizmom završio posetu Skoplju; Pravo vreme za rešenje spora oko imena

Večernje novosti 01.02.2018
Posrednik UN u sporu oko imena Metju Nimic izjavio na kraju četvorodnevnih razgovora sa najvišim zvaničnicima Grčke i Makedonije, da je optimista i da obe strane imaju volju da pronađu zajedničko rešenje. Posrednik u pregovorima Atine i Skoplja u… »

"Postavka u Jasenovcu - jedna od najgorih koje sam video"

Vesti online 01.02.2018
Glavni direktor Svetskog jevrejskog kongresa za Izrael Lorens Vajnbaum kaže da je uznemiren nakon posete Spomen-području Jasenovac i ističe da je tamošnja postavka primer zamagljivanja istorije holokausta. "To je jedna od najgorih izložbi koje sam… »

Brnabić: Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova da bi usla u EU

Beta video 01.02.2018
BRDO KOD KRANIA – Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je da je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nedvosmisleno rekao da Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova. „Normalizacija odnosa sa Prištinom, kao i dugorocni održivi… »

Sudar putničkog i teretnog broda kod Šibenika, teretnjak potonuo

RTV 01.02.2018
ŠIBENIK - Putnički brod "Tijat" sudario se u sredu uveče s teretnim brodom "Plavi Jadran" na oko 200 metara od obale ostrva Prvić u Hrvatskoj, a nakon toga je 28 metara dugi teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara, saopšteno je iz… »

Dragomir je policajac u Hrvatskoj, slikao se sa momkom koji je imao kokardu na glavi za Badnji dan. Sada je izgubio radno…

Telegraf 01.02.2018
MUP ističe da je protiv tog policajca otvoren disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. Policajac Dragomir Sudar, koji se na pravoslavni Badnji dan našao na selfiju 24-godišnjeg mladića koji je imao šajkaču s kokardom na glavi… »

Predlog UN za kompromisno ime: Republika Gornja Makedonija

Vesti online 01.02.2018
Makedonsko-grčki spor o imenu podignut je na premijerski nivo posle susreta Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, predsednika izvršne vlasti Grčke i Makedonije u Davosu. Premijeri su se dogovorili da se pod njihovim pokroviteljstvom, a posredstvom ministara… »

Banjalučki biskup optužuje: U Srpskoj progone Hrvate

Vesti online 01.02.2018
Banjalučki biskup Franjo Komarica optužio je vlasti u Republici Srpskoj za sistematski progon i ugrožavanje ljudskih i građanskih prava Hrvata. Nosilac Ordena časti RS, kojeg mu je 9. januara 2012. lično uručio predsednik Srpske Milorad Dodik, svoj… »

Čeka nas temperaturni preokret - i izgleda da će stvarno da se desi

Noizz 01.02.2018
Izgleda da će onaj temperaturni preokret na koji su nas upozoravali ipak zapravo da se desi - iako smo svi bili sumnjičavi po pitanju najava naših meteorologa, sve su šanse da će se zapravo ostvariti. Prvo su nam rekli da će februar biti topao i… »

"Rat" kaznama: Sad Hrvati slali kazne slovenačkim ribarima

B92 01.02.2018
Ljubljana -- Nakon što je Slovenija poslala kazne hrvatskim ribarima, danas su stigle i prve kazne iz Hrvatske adresirane na slovenačke ribare, prenela je agencija STA. Ribar Silvano Radin rekao je slovenačkoj agenciji da mu je danas stiglo šest… »