Izvor: Novi magazin arhiva vesti 01.02.2018

Batut: Broj obolelih od malih boginja u Srbiji porastao za 145

Novi magazin 01.02.2018
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas od mаlih bоginjа obolelo je 1.688 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". To je za 145 obolelih više nego juče kada je bilo objavljeno… »

Proglašene izborne liste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd i Ruske stranke

Novi magazin 01.02.2018
Gradska izborna komisija (GIK) jednoglasno je danas proglasila izbornu listu "Inicijativa Ne davimo Beograd-Žuta patka-Čiji grad, naš grad-Ksenija Radovanović" koja će na beogradskim izborima 4. marta nastupiti pod rednim brojem 12, kao i listu… »

Ambasada SAD: Srbija bez značajnog napretka u slučaju braće Bitići

Novi magazin 01.02.2018
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji ocenila je da Vlada Srbije nije postigla značajan napredak u rešavanju ubistva trojice državljana SAD - braće Bitići i pozvala nadležne da nastave da istražuju taj slučaj. "Vlada Srbije nije… »

CIA pravda sastanke s ruskim obaveštajcima

Novi magazin 01.02.2018
Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo rekao je da nema ničeg "neobičnog" u susretu američkih obaveštajaca sa ruskim kolegama. Pompeo je tako odgovorio na kritike lidera demokrata u Senatu Čaka Šumera jer su dvojica… »

DJB: Ministarstvo spoljnih poslova da omogući glasanje dijaspori

Novi magazin 01.02.2018
Pokret "Dosta je bilo" pozvao je danas Ministarstvo spoljnih poslova da omogući dijaspori uslove za glasanje u inostranstvu na predstojećim lokalnim izborima u Boru, Beogradu i Arandjelovcu. "S obzirom na to da postoji praksa glasanja u inostranstvu na… »

Sutra protest Inicijative Ne davimo Beograd jer niko nije kažnjen za pretnje njihovim aktivistima

Novi magazin 01.02.2018
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" održaće sutra protest ispred Tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, jer nemaju informaciju da je iko kažnjen, niti saslušan za pretnje aktivistima Inicijative. Protest je zakazan za 12.00 ispred… »

Koalicija medijskih udruženja: Tužbe ministra Popovića protiv KRIK-a politički pritisak

Novi magazin 01.02.2018
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja ocenila je danas da gomilanje tužbi ministra i kako se navodi,"kontroverznog biznismena" Nenada Popovića protiv portala KRIK-a predstavlja politički pritisak na taj medij i sredstvo njegovog finansijskog… »

Skupština Kosova: Nedostatak prevoda na srpski zbog tehničkih problema

Novi magazin 01.02.2018
Služba Skupštine Kosova saopštila je danas da je juče i danas na početku sednice parlamenta bilo tehničkih problema sa opremom za prevođenje na srpski i turski jezik, koja je otklonjena 15 minuta po0 početku sednice. "Nakon angažovanja nadležnog… »

Jovanović (DSS): Gradonačelnika i odbornike birati direktno, po imenu i prezimenu

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da odbornici i gradonačelnik treba da se biraju po imenu i prezimenu, jer je to najbolja mera u borbi protiv partitokratije i korupcije, a za to je neophodno da se promeni… »

Jovanović: Naprednjaci vode kampanju Skupo, a glupo

Novi magazin 01.02.2018
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da kandidati Srpske napredne stranke za odbornike, aktuleni gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić nastavljaju kampanju za beogradske izbore pod nazivom… »