Izvor: Novi magazin arhiva vesti 01.02.2018

Manje zagađenje vazduha u Prištini, ukinuta zabrana vožnje automobila

Novi magazin 01.02.2018
Opština Priština je večeras ukinula zabranu vožnje automobila kroz centar grada, jer je utvrđeno da se kvalitet vazduha poboljašo. Odluka je doneta jer je međunarodni Indeks kvaliteta vazduha (AQI) manji od 61. Raspon tog indeksa koji varira od… »

U vazdušnom napadu američkog drona u Avganistanu ubijeno 26 talibana

Novi magazin 01.02.2018
U vazdušnom napadu američkog drona na zgradu u kojoj su se sastajali talibani u provinciji Gazni, na jugoistoku Avganistana ubijeno je 26 pobunjenika a ranjeno 22, rekao je danas jedan avganistanski zvaničnik. Portparol regionalne vlade Arif Nuri rekao… »

Stanišićeva odbrana ne osporava da je Milošević podržavao srpsku državu u BiH

Novi magazin 01.02.2018
Odbrana Jovice Stanišića dokazivala je danas, pred sudom u Hagu da je predsednik Srbije Slobodan Milošević od 1993. zagovarao prihvatanje mirovnih planova u BiH koji nisu ispunjavali glavne ratne ciljeve bosanskih Srba.Veštak optužbe za istoriju… »

Predsednik Slovenije i premijerka Srbije o uslovima za saradnju privrednika

Novi magazin 01.02.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Ljubljani s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom koji je istakao da je obaveza dve vlade da ostvare bolje uslove za direktniju saradnju svojih privrednika. Brnabić i Pahor su se saglasili da su… »

U saobraćajnoj nesreći poginuo poslanik parlamenta Federacije BiH Fahrudin Nikšić

Novi magazin 01.02.2018
Poslanik u parlamentu Federacije BiH Fahrudin Nikšić poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u mestu Tušnjići kod Visokog, na regionalnom putu Kiseljak - Visoko. Nesreća se dogodila sinoć oko 23.00 časa, nakon što je automobil udario u ogradu… »

U Turskoj ponovo uhapšen predsednik Amnesti internešenala

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik turskog ogranka organizacije Amnesti internešenal (Amnesty International - AI) Taner Kilič, kojem su sudi za pripadnost "terorističkoj organizaciji", ponovo je uhapšen tokom noći između srede i četvrtka, nekoliko sati pošto je sud u… »

Zbog novog Zakona o akcizama u BiH od danas skuplje gorivo

Novi magazin 01.02.2018
Cene goriva na benzinskim pumpama u BiH od jutros su veće za 20 do 25 pfeninga (0,10 do 0,12 evra). Set zakona o akcizama koji je nedavno usvojen kao uslov da bi Međunarodni monetarni fond (MMF) produžio kreditni aranžman sa BiH, zvanično je stupio… »

Udovičić: Zajednički do aktivnijeg uključivanja mladih u omladinsku politiku

Novi magazin 01.02.2018
Ministаr omlаdine i sportа Vаnjа Udovičić izjavio je u Njujorku da u Srbiji rаdi 135 kаncelаrijа zа mlаde kroz koje je u poslednje četiri godine 76.500 mlаdih uključeno u аktivnosti koje promovišu zdrаve i bezbedne stilove životа… »

Spor Izraela i Libana oko gasnog polja na pomorskoj granici

Novi magazin 01.02.2018
Ministar Libana za energetiku Cezar Abi Kalil najavio je danas da će Liban nastaviti da istražuje nalazišta nafte i gasa kraj pomorske granice s Izraelom, uprkos tome što Izrael polaže pravo na polje, čime izaziva osudu te arapske zemlje. Abi Kalil… »

Vujović: Ubuduće predvidivi troškovi za korišćenje prirodnih resursa

Novi magazin 01.02.2018
Novim zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji će biti usklađen sa kriterijumima EU, omogućiće se transparentnija i predvidiva izdvajanja za korišćenje prirodnih resursa, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović. On je u… »