Izvor: Novi magazin arhiva vesti 01.02.2018

Kuba protestovala kod SAD zbog američkog tima za uvođenje interneta

Novi magazin 01.02.2018
Kuba je protestovala zbog formiranja američkog tima koji, u sklopu zaoštravanja politike predsednika SAD Donalda Trampa prema Kubi, treba da ispita mogućnosti širenja interneta na tom ostrvu. Ta Trampova politika iz juna prošle godine predviđa da se… »

U nesreći trajekta na Pacifiku nestalo više od 80 osoba

Novi magazin 01.02.2018
Više od 80 osoba nestalo je u nesreći trajekta pre dve nedelje u blizini arhipelaga Kiribati u centralnom delu Tihog okeana, javio je danas novozelandski radio i dodao da je na brodu bilo mnogo dece. Samo sedam osoba je preživelo nesreću, među kojima… »

Izbori za rukovodstvo Univerziteta u Beogradu biće raspisani 28. februara

Novi magazin 01.02.2018
Izbori za novog rektora i prorektore Univerziteta u Beogradu biće raspisani 28. februara. Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević potvrdio je tu informaciju za izdanje dnevnog lista "Danas" od petka, i naveo da je za tada zakazana… »

S otapanjem arktičkog leda, tope se i beli medvedi

Novi magazin 01.02.2018
Neki od polarnih medveda na Severnom polu gube kilograme u vreme kad bi trebalo da se goje, pokazalo je novo istraživanje, danas objavljeno u časopisu Sajens (Science). Naučnici tvrde da je to podica promene ishrane zbog klimatskih promena i da nije… »

Kupiš majicu, dobiješ 'džoint' na poklon, zahvaljujući rupi u američkom zakonu

Novi magazin 01.02.2018
Obična boca običnog voćnog soka isporučena na pragu stana, košta 55 dolara, a s njom stiže i kesica marihuane koja je - besplatna, "na račun kuće". Prodavnice marihuane se još mesecima neće otvoriti u Masačusetsu, ali neke kompanije tiho… »

U ponovnoj istrazi smrti Natali Vud, muž interesantan policiji

Novi magazin 01.02.2018
Američki istražitelji su označili glumca Roberta Vagnera kao osobu čiju ulogu treba ispitati u istrazi smrti njegove žene, takođe glumice, Natali Vud, gotovo četiri decenije nakon što se udavila. Misterije i spekulacije o okolnostima smrti Natali… »

Bugarska upozorila Terezu Mej na poštovanje prava građana EU

Novi magazin 01.02.2018
Bugarska koja u prvoj polovini ove godine predsedava Evropskom unijom, upozorila je britansku premijerku Terezu Mej protiv izmene režima boravka državljana EU posle Bregzita. Bugarska ministarka za predsedavanje EU Liljana Pavlova izrazila je… »

U Belgiji 27 godina zatvora za 'đakona smrti'

Novi magazin 01.02.2018
Jedan bivši bolničar i đakon u Belgiji je danas osuđen u gradu Brižu na 27 godina zatvora zbog niza ubistava starijih ljudi, kojima i svoje majka, što je objasnio, kako je rekao, željom da im skrati patnju. Ivu Popu (Poppe, 61), nazvanom "đakon… »

Rezervat gorila u Ruandi nosiće ime Elen Dedženeris

Novi magazin 01.02.2018
Holivudska glumica Porša de Rosi (Portia de Roši) omogućila je svojoj dugogodišnjoj partnerki Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres), povodom njenog 60. rođendana, da rezervat gorila u Ruandi nosi njeno ime. De Rosi je odluku o poklonu obelodanila u… »

Budimpešta otkrila spomenik američkom poslaniku

Novi magazin 01.02.2018
Spomenik američkom poslaniku mađarskog porekla Tomu Lantošu, jedinom preživelom iz Holokausta koji je bio član Kongresa SAD, otkriven je danas u Budimpešti, dok su prolaznici hvalili njegovo zalaganje za demokratiju i ljudska prava širom sveta… »