Arhiva » Vesti » Vice 12.02.2018

Maskirani muškarac nasrnuo na članove Inicijative Ne davimo Beograd

Vice ponedeljak, 12. februar 2018.  |  VICE Srbija

Tokom jednočasvne "blokade" ulaza u deponiju Vinča, u okviru predizbornih aktivnosti liste Inicijative Ne davimo Beograd, članove i aktiviste pokreta napali su maskirani muškarci, saopštila je Inicijativa.

- Agresivni i krupni čovek sa maskom Putina preko lica nasrnuo je na nas dok smo stajali ispred deponije u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada. Ovaj bizarni incident je samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavamo - navodi se u saopštenju Inicijative Ne Davimo Beograd.

Oni navode da se "pretnje i pritisci inteviziraju svakoga dana", podsećajući na išarane karikature Koraksa ispred Skupštine Srbije, kao i, kako kažu, preteći anonimni poziv koji je dobio njihov kandidat za odbornika.

- Danas smo postavili apsolutni rekord sa čak tri intervencije policije u protekla 24 sata. Jedna povodom izložbe, druga povodom pretećeg poziva i evo u Vinči gde je policija takođe postupila - kaže Ksenija Radovanović iz Inicijative.

Kako saznajemo, nakon što su dali izjave, nepoznati muškarci su otišli sa mesta događaja.


Objavljeno na sajtu vice.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vinča

©2019 Netmark d.o.o.