Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Partizanov evropski san traje, Zvezdina meč lopta u Beogradu

Vice pre 1 dan
Peto kolo grupne faze ovogodišnje Lige Evrope moglo je da reši mnogo toga, barem što se Srba tiče. Partizan je na svojem stadionu JNA čekao Jang Bojse iz Berna, i tri boda značila bi siguran, matematički prolaz. Zvezdina kalkulacija bila je nešto kompleksnija. Njima je trebala pobeda u... »

Srebrenica i Bratunac pre i posle presude Mladiću: Tako blizu, a tako daleko

Vice pre 15 sati
Toliko su blizu, a deli ih još uvek nepremostiv jaz, dvadeset i dve godine nakon završetka rata u Bosni. U vreme tih stravičnih događaja, tek sam krenula u osnovnu školu. Danas je na čitavom Balkanu puno onih koji se nikada nisu oporavili, ni psihički, a ni ekonomski od posledica rata.... »

I posle Haga, ostajemo sa tri istine o ratu

Vice pre 18 sati
Jeste li gledali „Rašomon“? U filmu se jedan događaj prikazuje iz tri različite perspektive njegovih učesnika. Svaki od njih, iz svojih razloga, ima različito viđenje događaja. Tako je nastao izraz "rašomonijada". Prošlo je više od dvadeset godina od kraja ratova u Bosni i Hrvatskoj.... »

NBA zakucavanje nedelje: Džej Ar Smit i novo poniženje Ostina Riversa

Vice pre 21 sat
Pre oko godinu i po dana, imali smo priliku da gledamo plejof seriju u kojoj su učestvovali Los Anđeles Klipersi i Portland Trejlblejzersi. Da vas podsetim na šta je to otprilike ličilo – Blejzersi su se nekako ušunjali u doigravanje, uprkos činjenici da su ih na početku sezone ama baš svi... »

Stotinak ljudi na skupu podrške osuđenom Mladiću

Vice pre 2 dana
Nekoliko desetina pristalica pokreta Dveri i ekstremističke organizacije Srbska akcija našlo se danas u centru Beograda da osudi "sramnu" koju je danas izreklo sudsko veće Haškog tribunala ratnom komandantu Vojske Republike Srpske, bivšem generalu Ratku Mladiću. Na istom mestu, ispred... »

Pisma i ostavke: šta se dešava u Pokretu slobodnih građana

Vice pre 1 dan
U ostavke na mesto člana predsedništva Pokreta slobodnih građana, Srđan Škoro predstavlja Sašu Jankovića i njegovu suprugu Slavicu kao Slobu i Miru u nastajanju. „Zameniti ogromno trenutno zlo manjim zlom, za mene nikada nije bila opcija. Stvaranje novih Slobe i Mire odvelo bi nas direktno... »

Od heroja do krvnika: sva lica Ratka Mladića

Vice pre 1 dan
Dok ovog jutra, 22. novembra 2017. godine, sedi u glavnoj sudnici Haškog tribunala, bivši general Ratko Mladić deluje kao da pažljivo prati detaljno navođenje tačaka optužnice podignute protiv njega davnog jula 1995, desetak dana posle nezapamćenog masakra u rudarskoj varoši Srebrenica.... »

Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Vice pre 1 dan
Ratko Mladić je osuđen za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i otimanje “plavih šlemova“ i niz zločina, a nije kriv po tački jedan u kojoj se govori o genocidu u sedam opština BiH. Tokom izricanja presude Mladiću je pozlilo, a... »

Boško Obradović je šampion u nasilju i plaćanju kazni u Skupštini

Vice pre 2 dana
Današnje zasedanje Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije obeležio je novi incident u kome je glavnu ulogu igrao Boško Obradović. Pošto mu je predsednik odbora Aleksandar Martinović oduzeo reč na sednici odbora, Obradović je ustao sa mesta,... »

"Sudnji čas" u Smederevu u Drugom svetskom ratu: katastrofa puna tajni

Vice pre 2 dana
Pokušavajući da pomogne majci da pripremi ručak od malo namirnica koje je imala na raspolaganju tog 5. juna 1941. godine u prizemnoj kućici na obodu beogradskog naselja Zvezdara, blizu današnje Volgine ulice, 12-godišnja Darinka Maksimović prepala se kada je njen dom zatresao zemljotres od... »

Đukić: Igrači su pravi heroji, ne zaustavljamo se na ovome

Večernje novosti  pre 6 sati  još 18 povezanih

Kraj: Crvena zvezda-Baskonija 81:85

Večernje novosti  pre 7 sati  još 8 povezanih

Dačić: Pacoli malo nervozan

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.