Vice

Evo šta se događa tvom telu kada jedeš ljute paprike

Vice 28.01.2021
Kako je ova biljka, čiji plod toliko boli, postala srce i duša meksičke kulture? Ovaj članak je prvobitno objavljen na VICE en Español. Tokom mog odrastanja u Meksiku, moja porodica se takmičila ko od nas može da pojede najljuću hranu. Ova… »

Slikanje po zidu zatvorenih očiju je nešto što nam svima treba na kraju 2020.

Vice 23.12.2020
Učestvovala sam u performansu Ružice Milovanović pod nazivom “Ljudi mnogo idu na odbijanje”. “Da nije bilo svakog od ovih pojedinaca, mojih dragih prijatelja i saradnika, celina ne bi mogla da bude ovako dobra,” objašnjava mi Ružica… »

Najgore povrede koje sam pretrpeo od kada sam profesionalni kuvar

Vice 03.12.2020
Neko je zamalo izgubio prst jer si ti hteo rebacrca bez kostiju. Ovaj članak je prvobitno objavljen na VICE Italy. Biti kuvar nije lak posao. Smene počinju rano, a završavaju se kasno, sve vreme radiš u stresnim uslovima, sa opasnim alatom u vrelim… »

Predsednik Brazila kaže da su Brazilci 'sisice' kada je reč o kovidu

Vice 12.11.2020
Žair Bolsonaro je komentarisao kako je smrt neizbežna za sve nas jednog dana. RIO DE ŽANEIRO, Brazil - Brazilski predsednik je uspeo da u jednoj rečenici pokaže i da je homofob i da poriče COVID, kada je pozvao svoje državljane da “prestanu da… »

Trampov poziv da se zaustavi prebrojavanje glasova bi osudio njegovu kampanju na propast ako se ostvari

Vice 05.11.2020
Tramp bi morao da od nekud rodi još glasova u Arizoni, Mičigenu, Nevadi i Viskonsinu - ili Bajden pobeđuje. Čak ni najviše pozicionirani članovi kampanje samog predsednika Trampa ne kupuju njegovu (ni na čemu utemeljenu) priču da državama treba… »

Najveći pobednik američkih izbora je droga

Vice 04.11.2020
Arizona, Montana, Nju Džersi, Misisipi i Južna Dakota su glasali za legalizaciju vutre, dok je Oregon izglasao dekriminalizaciju svih droga, uključujući i kokain i kristal met. Ovo je veliki udarac ratu protiv droge. Uprkos neizvesnosti oko ishoda… »

Izbori u Americi nisu rešeni, šta god Tramp pričao

Vice 04.11.2020
Moguće je da će glasovi biti prebrojavani još danima, a verovatno nas čeka i prljava borba na sudu. Izborna noć je bila dugačka, a ova nedelja će biti još duža. Kovid pandemija je rezultirala u do sada najvećem procentu glasova poslatih poštom… »

Velika pobeda socijalističke partije bivšeg predsednika Moralesa na izborima u Boliviji

Vice 20.10.2020
Moralesova partija bila je na udaru nasilnih protesta pre samo godinu dana. LA PAZ, Bolivija - Prvi rezultati pokazuju da je Moralesova partija Pokret ka socijalizmu (MAS) pobedila na predsedničkim izborima proteklog vikenda. Iznenađujući rezultat… »

Izgubila sam čulo mirisa i čitav život mi se promenio

Vice 15.10.2020
Sabrina ne može više da uživa u svojoj omiljenoj hrani niti u mirisu nekog koga voli. Članak je prvobitno objavljen na VICE Germany. Privremeni gubitak čula mirisa je glavni simptom koronavirusa, ali Sabrina Hentzgen je zauvek izgubila svoje nakon… »

Narcisi se češće uključuju u politiku, kaže istraživanje

Vice 06.10.2020
Prethodna istraživanja povezivala su nizak osećaj samouvažavanja sa ponašanjima koja su štetna po funkcionisanje demokratije. Zamislite narcisa: taštu, egoističnu osobu koja je pakao za svađanje, duboko ubeđena (uprkos svim dokazima koji pokazuju… »