Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Koliko treba da se plašimo desnice u Srbiji

Vice pre 3 sata
Obukli su odela, preselili se u "salone", umili retoriku, više ne viču "on da brani, ona da rađa" ili "ubij pedera", "ubij Šiptara", bar ne glasno. Ali srpski desničari su zapravo ostali isti i opasniji nego što su bili pre deceniju ili dve. Pritajeni na marginama politike, ili prikriveni u... »

Koliko vutra košta u 120 gradova širom sveta

Vice pre 23 sata
Prvobitno objavljeno na . Svaki stoner-namernik se pred putovanje raspita koliko u kojoj zemlji košta vutra na ulici. Ovo treba imati u vidu kako čoveka ne bi odrali, a i kako bi se adekvatno isplanirao budžet. Iako je pouzdane podatke teško sakupiti jer je širom sveta prodaja marihuane još... »

Srbija je zemlja u kojoj je homofobija jedini konsenzus svih političkih struktura

Vice pre 1 dan
Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka u sredu su . Tehnički, zakonski gledano, partnerka Ane Brnabić je dobila sina. Ali da li je zakon jedino što te određuje kao roditelja? O toj temi, nadam se, više će se raspravljati ovih dana, civilizovano, sa argumentima. Možda se otvori prostor da... »

Reditelj novog filma o Majklu Džeksonu kaže da je on bio seksualni predator

Vice pre 1 dan
"Pornići i slatkiši," kaže Džejms Sejfčak sa uzdahom u novom HBO dokumentarcu dok se priseća jednog od bezbroj susreta sa Majklom Džeksonom, za koje tvrdi da su uključvali i seksualne odnose. U četvorosatnom filmu se priča njegova, i priča Vejda Robsona, još jednog dečaka koji tvrdi da... »

Zašto sam se plašila samoće i kako sam je prihvatila

Vice pre 23 sata
Ovo nije standardna priča koju mogu da ispričam tek tako, koju mogu da sednem i napišem zbog novca, jer mi je to posao ili zato što je zabavno. Ovo je priča koje se plašim i znam da nisam jedina, zato je vreme da ona dođe do očiju onih koji se plaše samoće. Jer samoća može biti... »

Vučić je ugrozio zdravlje deteta, i ja znam kako je to iz prve ruke

Vice pre 1 dan
Od početka sezone više od 100.000 ljudi je obolelo od gripa, a 29 je izgubilo živote zbog komplikacija izazvanih ovom bolešću. Zbog proglašenja epidemije, posete bolnicama u Srbiji su zabranjene. Šta onda opravdava jednog državnog službenika da sa celom svitom, praćenom hordom novinara... »

Preminuo čuveni modni kreator Karl Lagerfild

Vice pre 2 dana
Karl Lagerfild, poznati modni kreator, dizajner i fotograf preminuo u 85. godini života, Oni navode da je Lagerfild u ponedeljak hitno primljen u američku bolnicu u Parizu, gde mu je ukazana pomoć. Spekuliše da se mesecima borio sa teškom bolešću, ali razlog smrti još uvek je nepoznat. Ova... »

Kako studenti u Srbiji uče: Od čitaonice do Jutjuba

Vice pre 2 dana
Ah, ta koncentracija. Sveti gral svih mučenih studenata, mitsko biće koje nam nekako uvek za centimetar izmiče iz drhtavih studentskih ruku prokrvljenih nečime što intenzivno podseća na… hm… kafu? A možda i nije problem samo u studentima. o tome da li naša pažnja postaje sve kraća ne... »

Kako isfolirati bivšeg ili bivšu da vam je sada do jaja

Vice pre 1 dan
Ako vas je vaš bivši već pretekao u trci pronalaska sreće sa nekim drugim, ta ideja vas progoni, sama pomisao na njih kako se gledaju u oči u nekom vinskom baru dok ste vi u krevetu i gledate u svoj telefon; njih dvoje kako se kikoću dok hrane jedno drugog kašičicama suflea dok ste vi u... »

Posmatrači smrti: Fotografije morbidnog spektakla javnih pogubljenja u Iranu

Vice pre 1 dan
U ovom serijalu, , objavljujemo neke od najmoćnijih fotografija priznatog iranskog fotografa. Ebrahim Noruzi stvorio je karijeru upirući kameru tamo gde su se drugi stideli. Od kada je počeo da fotografiše 2004. godine, Noruzi je doživeo spektakularan uspeh. Osvojio je brojne nagrade... »

©2019 Netmark d.o.o.