Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Članovi udruženja Efektiva se vezali lancima ispred suda

Vice pre 17 dana
Petorica članova udruženja Efektiva, korisnika kredita u švajcarcima, vezali su se lancima i katancima ispred ulaza u Vrhovni kasacioni sud u znak protesta koji osam meseci nakon obećanja da će rešiti oko 40 predmeta o kreditima u švajcarskim francima koji se pred njim nalaze to nije uradio.... »

Novinar iz Grocke zabrinut za svoju bezbednost nakon ukidanja pritvora predsedniku opštine

Vice pre 18 dana
Novinar Milan Jovanović zabrinut je za svoju bezbednost, nakon što je odlukom suda ukinut predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću koji je 25. decembra zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig info. - Ja sam sad slobodna meta, njemu su odrešene ruke - kaže... »

Kapetan Marvel je najpredvidiviji Marvelov film do sada

Vice pre 17 dana
Posle 20 Marvelovih filmova — da, dobro ste pročitali — od kojih osam može da se smatra “pričama o poreklu”, dosta je lako primetiti predvidljivost formula Marvel priča. Marvelove filmove otvara scena koja otelotvorava emotivnu nit priče, u kojoj je heroj suviše jadan za vojsku ili... »

Zašto ne treba da se zabavljate sa bogatim ljudima ako nemate para

Vice pre 18 dana
Ne zarađujem puno para. To je problem zbog toga što se desilo da, kako postajem stariji, moj ukus postaje sve skuplji dok su moji prihodi ostali na istom nivou. Kada sam imao 15 godina mogao sam da se sjajno provedem u izlasku sa deset pljuga i flašom slabog alkoholnog pića (manje od 1000... »

U mahalama Iraklije, Romi su rođeni muzičari

Vice pre 18 dana
Iraklija u grčkog okrugu Ser je poznata je po svojim kobasicama. Međutim, u siromašnim mahalama, u kojima žive Romi, gde voda teče ulicama, a dimnjaci se stalno puše, zvuci zurne i doboša dominaraju danom. Romi Iraklije su rođeni muzičari, i deca od malena u ruke uzimaju zurnu ili bubanj... »

U susret 8. martu: Kecelje na spomenicima muškarcima iz srpske istorije

Vice pre 19 dana
Prvi pravi prolećni dan u Beogradu, bar po temperaturi, obavio je u novo ruho i spomenike širom Beograda. Spomenici muškaraca iz srpske istorije obukli su ljubičaste kecelje sa jasnim sloganima borbe za ženska prava i slobodu: "abortus je žensko pravo", "nauka je ženskog roda" i "podržavam... »

Marko Pantelić za VICE: Biće murala i sa Tadićevim likom u Amsterdamu

Vice pre 19 dana
Što bi rekli - ko ne voli pobedu Ajaksa od 4-1 u Madridu nad Realom, taj ne voli fudbal. Sve najlepše u fudbalu pokazali mladi fudbaleri kultnog holandskog kluba koji ponovo ima generaciju koja spremna za velika dela. I tako svakih desetak godina, fabrika fudbala iz Amsterdama izbaci bisere koji... »

Znali ste ih kao deo Darkwood Dub-a, sad su Bella Technika

Vice pre 19 dana
Album - prvenac novog beogradskog sastava pod imenom Bella Technika koji čine nekadašnji članovi "Darkvuda" Bojan Drobac Bambi i Miki Ristić, i poznata operska pevačica Katarina Jovanović pojaviće se pred publikom u sredu 13.marta 2019.godine. Više od dve godine od prestanka rada kultnih... »

Ukrajinski LGBTQ vojnici

Vice pre 19 dana
Novembra 2018. godine, marš za trans prava u Kijevu prekinula je grupa desničarskih nacionalista bacajući dimne bombe u gomilu. Kristofera Milera, američkog novinara koji živi i radi u Kijevu, nacionalista je udario u lice, a kasnije je tvrdio da se policija, umesto da štiti demonstrante,... »

Dokle, dokle: Pet pitanja za Palmu i borilačku ekipu

Vice pre 19 dana
Taman kada pomislite da Dragan Marković Palma ne može da vas iznenadi, da ste videli i čuli sve što ste mogli iz njegovog opusa, da nema dalje od jahanja nesrećne kamile, pojavi se snimak koji vas demantuje. Palma, sa ozbiljnom facom kao da deli 2-3 hiljade za gospođu, u ambijentu koji... »

©2019 Netmark d.o.o.