Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Jela sam sama u javnosti da bih izlečila svoju konstantnu usamljenost

Vice 16.08.2018
Prvobitno objavljeno na Mrzim da jedem sama. Štaviše, uvek sam mrzela. Kao dete sam molila nesrećne roditelje ili srodnike da ostanu sa mnom za stolom dok ne završim riblje štapiće, u očajničkom pokušaju da izbegnem dosadu sopstvenog društva. Ne znam da li je ono čega sam se u tom uzrastu... »

Donald Tramp je navodno nazvao premijera Crne Gore "malom, kmezavom kučkom"

Vice 15.08.2018
U Američkoj politici, koja se otkad je Donald Tramp postao predsednik pretvorila u najiscrpljujući rijaliti u istoriji žanra, trenutno traje "Omarosa specijal". Nekadašnja učesnica Trampovog rijalitija "Šegrt", Omarosa Manigolt Njumen, koja je, posle Trampove šokantne pobede, i pored manjka... »

Ti Zvezdo (ne) možeš sama - kako su crveno-beli nekada igrali bez navijača

Vice 15.08.2018
Jedno od najčudnijih iskustava koji se mogu odigrati u životu sportskog novinara jesu utakmice bez publike. Desi se, eto, nekakva kazna zbog ovoga i zbog onoga, pa klub tako bude primoran da igra bez navijača. Vi dođete po službenoj dužnosti, na vratima vam policija proveri ličnu kartu (jer... »

Pričali smo sa novinarima lokalnih medija u Srbiji o pritiscima sa kojima se suočavaju

Vice 14.08.2018
Lokalni mediji su blago za širu Srbiju. Izvor svih onih vesti koje ne završe u mejnstrimu, velikim medijima, u programskim šemama televizija sa nacionalnm frekvencijom. I lokalni mediji izumiru. Njihova tržišna vrednost u najvećem broju slučajeva je mala ili nepostojeća, njihovi izvori... »

Sa kolegama iz VICE Rumunija o protestima: Ljudima je prekipelo

Vice 14.08.2018
Hiljade Rumuna okupilo se tri dana zaredom na demonstracijama u Bukureštu i drugim gradovima zahevajući ostavku predsednice socijaldemokratske Vlade Vjorike Danćilo zbog korupcije. Novi protest, četvrti po redu, najavljen je za danas. Prve večeri demonstracija izbili su sukobi u kojima je... »

Ne, stvarno, zašto su Dveri u Savezu za Srbiju

Vice 13.08.2018
Srpska opozicija je u teškoj situaciji. Nije baš popularna, čini je veliki broj malih stranaka i pokreta, a moć u državi i većini medija je konsolidovana u rukama popularnog predsednika. Zbog toga je bila, makar na prvi pogled, logična odluka da se formira Savez koji bi zajednički delovao.... »

Upoznajte zvaničnu crkvu Dijega Armanda Maradone

Vice 11.08.2018
Dijego Armando Maradona je po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, ali velik je i broj ljudi koji u njemu vide ne igrača nego božanstvo. Ne, ne božijeg proroka ili inkarnaciju nekog starog fudbalskog boga, već...boga lično. Ili, da kažemo bolje, D10S - što je igra rečima za špansku reč... »

Atina revisited - dvadeset godina od trijumfa Jugoslavije na SP u košarci

Vice 09.08.2018
Kada kažemo reči "košarka" i "Atina", na šta prvo pomislimo? Većina nas će verovatno prvo mislima odlutati do "leta ljubavi" 1995, Đorđevićevih trojki Litvancima, Danilovićevog postera na Sabonisu, Paspalja koji podiže trofej i Hrvata kojima je naređeno s vrha da nema potrebe da slušaju... »

Sve predsednikove reči

Vice 07.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u javnosti je gotovo svaki dan. Njegove reči i izjave oblikuju javni razgovor na skoro pa svaku temu u društvu, a u poslednje vreme akcenat je na pitanju Kosova, koje je u centru svakog njegovog javnog obraćanja. "Ciklus vesti" u Srbiji funkcioniše ovako:... »

Konor Mekgregor je konačno rešio da Habibu stane na crtu

Vice 06.08.2018
Dragi ljubitelji dobrih MMA šorki, vaše želje će ubrzo biti uslišene jer će se ludi Dagestanac Habib Nurmagomedov, koji je u mladosti ubijao vreme , 6.oktobra oprobati u oktagonu protiv Konora Mekgregora. Pre par dana, Mekgregor je zapretio Habibu na Instagramu - ovaj mu je momentalno... »

©2018 Netmark d.o.o.