Vice

Najproblematičnije megapožare na svetu izazivaju ljudi

Vice pre 31 dan
Ova priča je deo , serijala koji je proizvod globalne saradnje. Više od 250 vesti deo su ovog serijala kako bi se pojačala vidljivost problema povezanih sa klimom na Zemlji. Veliki deo sveta je zahvaćen plamenom. Od amazonskih kišnih šuma, do Sibira… »

Mont Everest se topi i otkriva tone đubreta i leševe

Vice pre 31 dan
Ovaj članak je deo šire inicijative VICE o stanju životne sredine širom sveta. Za ostale priče iz ovog serijala, pogledajte ovu . Mingma David Sherpa je prvi put pronašao ljudsko telo kada se popeo na Mont Everest 2010.godine. Mingma, tada… »

Malo poznate fotografije mladog Grua sa početka karijere

Vice 18.09.2019
Gru se pojavio na muzičkoj sceni Beograda i Srbije 1994.godine. Jedan singl koji se vrteo na par radio stanica, kaseta sa demo snimcima koja je išla iz ruke u ruku, a kasnije i spot na Trećem kanalu TV Beograd bili su dovoljni da se brzo etablirira kod… »

Studenti najavljuju radikalniji protest ukoliko rektorka ne zauzme stav o doktoratu Siniše Malog

Vice 18.09.2019
Predstavnici studenata iz organizacije "1od5 miliona" koji već šest dana drže u bloadi zgradu Rektorata Beogradskog Univerziteta najavili su radikalizaciju svog protesta ukoliko rektorka Ivanka Popović u narednih sedam dana ne preporuči smenu… »

Pitali smo kolege iz Britanije najgluplja pitanja o Bregzitu

Vice 18.09.2019
Bregzit. Sama reč kod mnogih izaziva mučninu. Dešava se rasprava o tome kada će se desiti sam izlazak iz EU, a možda će doći i do novog referenduma koji bi se odnosio na vrstu dogovora koji Britanci žele da postignu. I kao da nije već dovoljno… »

Pričali smo sa tinejdžerom koji je promenio ime u Lionel Mesi

Vice 17.09.2019
Mislio sam da je nemoguće lako doći do Lionela Mesija. Poslao sam Facebook poruku njegovom klub, i posle par minuta dali su mi njegov broj. Doduše, u ovom slučaju njegov klub nije Barselona, već IK Junkeren, trećeligaški klub iz Norveške. Tamo… »

Saznali smo koliko Pornhub zna o vama

Vice 17.09.2019
Ljudi vole porniće. Sajtovi kao što su Pornhub i xHamster uvek su među najposećenijim sajtovima na svetu, a u nekim državama dnevno su posećeni više čak i od informativnih sajtova, Tvitera ili Netfliksa. A s obzirom na to da su kompanije poput… »

Studenti koji protestuju pustili su nas u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu

Vice 16.09.2019
Iako je rektorka Univerziteta u Beogradu da su studenti koji u zgradi Rektorata protestuju od petka, danas blokirali rad Rektorata i time ugrozili interese sto hiljada studenata (dakle 100.000) Univerziteta, protest u zgradi Rektorata je ipak nastavljen… »

Beograd je ovog vikenda bio skejterski raj

Vice 16.09.2019
Skejtersko takmičenje "Samit nesvrstanih", proizašlo je iz ulice za ulicu, u organizaciji „ Provins“ ekipe. Samit je okupio goste iz Slovenije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, iz puno gradova Srbije, kao i specijalnim gostima… »

Prajd je osvojio slobodu u Srbiji - vreme je za zakone

Vice 16.09.2019
Sve fotografije: Bojana Janjić/VICE Srbija Parada ponosa pod parolom „Ne odričem se“ održana je u nedelju 15. septembra u Beogradu bez većih incidenata. Parada je otvorena proglašenjem ovogodišnje kume Prajda Sare Jo koja je pred početak… »