Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Da li je Građanski front nova politička opcija koju su čekali razočarani opozicionari?

Vice pre 21 dan
dobio je konkurenciju na političkoj sceni Srbije. Lokalni pokreti i inicijative započeli su formiranje Građanskog fronta, nove političke opcije koja okuplja organizacije u kojima kako kažu njeni predstavnici "ne deluju ni aktuelni ni bivši pripadnici i nosioci vlasti", već aktivisti i obični... »

Nikola Jokić za VICE Srbija: Volim domaćinsku atmosferu

Vice pre 21 dan
Razgovor američkih novinara sa Nikolom Jokićem u svlačionici posle pobede nad Dalas Maveriksima bio je kratak: mnogo novinara u malom prostoru, ista meta i isto odstojanje, a bogami i ista pitanja. Znao sam da će predstojeći intervju sa mnom biti malo drugačiji, jer smo Nikola i ja već... »

#1 Požar u Dragstoru: Festival HALI GALI u fotografijama

Vice pre 20 dana
U subotu je u beogradskom klubu Dragstor održan prvi HALI GALI jednovečernji festival pod nazivom #1 Požar. Ovo nesvakidašnje dešavanje organizovala je grupa mladih umetnika, muzičara koji su na ovaj način gradsku scenu obogatili festivalom namenjenim svima onima koji do sada nisu mogli na... »

Šta vaše omiljeno piće govori o vama

Vice pre 20 dana
Moje dve omiljene stvari u vezi sa poslom barmena su a) da mogu da pijem Żubrówka votku a da to ne izgleda kao razlog za brigu b) puno razumevanje ljudske prirode do koga sam došao. Ako hoćete da razumete kako ljudi misle, najbolje je da pitate... doktora? Sveštenika? Samog boga? Ne. Pitajte... »

Ovaj lik je godinu dao jeo hranu kojoj je istekao rok trajanja i nije umro

Vice pre 20 dana
Kada sam bio klinac, ćale mi je kupio jednu od onih kao jastuk velikih kesa pahuljica koje su ličile na čuvene Lucky Charms, ali su bile privatna robna marka. Valjda je to uradio kako bi me naučio nešto o konzumerizmu ili obmanjivanju u reklamama, ili neki sličan blago preambiciozan koncept za... »

Unutar nasilja na granici Venecuele i Kolumbije

Vice pre 21 dan
Prethodno objavljeno na . Oblak suzavca nadvija se nad Urena mostom na granici Kolumbije i Venecuele i gumeni meci razbacani su po zemlji nakon što su se sukobile bezbednosne snage lojalne predsedniku Nikolasu Maduru i članovi venecuelasnskog pokreta otpora - u kom su i deca od šest godina - koji... »

Pogledajte kako deset hiljada larvi pojede picu za dva sata

Vice pre 21 dan
Kako bi unapredili naučne metode i principe empirizma, naučnici su picu sa sirom prečnika 40 sentimetara stavili ispred 10 000 larvi. Potpuno posrnuvši od gladi, larve su zbrisale celu picu za samo dva sata i sve to je zabeležno u time-lapse videu i opisano u istraživanju koje je objavljeno... »

Ispovest majke iz Kragujevca kojoj je dete umrlo od morbila

Vice pre 21 dan
"Antivaks pokret" Svetska zdravstvena organizacija označila je kao jednu od 10 najvećih pretnji po globalno zdravlje u 2019. Međutim, on ne jenjava. U Srbiji ovaj pokret je naišao na podršku pojedinih političara koji su u borbi za prevlast zaboravili na najosnovnije - da bi trebalo da se bore... »

Kako je izgledao život gej muškarca za vreme vladavine nacista

Vice pre 21 dan
Ovaj članak je prvobitno objavljen na . Albreht Beker je preživeo kako bi ispričao priču. 1935, ovog fotografa su zarobili nacisti, zato što je bio gej, što je predstavljalo zločin koji se sankcionisao smrtnom kaznom u Hitlerovoj Nemačkoj. I dalje, preko 60 godina kasnije, 1996. on je... »

Priča o mojim roditeljima kroz stvari koje su ostavili za sobom

Vice pre 21 dan
Popularna kultura nam često servira i pozicionira ljubav kao neki nematerijalni, neopipljivi i amorfni osećaj; nešto što je nemoguće opisati, što je vrlo pametna taktika, jer ako prihvatimo ljubav kao nešto teško objašnjivo, to omogućava različitim medijima otvoren put da nam je oni... »

©2019 Netmark d.o.o.