Vice

Kako izgleda život lekara na terenu u zabitim selima Šumadije

Vice 06.01.2020
Kad gradski lekar hitne pomoći pođe na teren mora da ponese torbu sa instrumentima i opremom, seoski pakuje i gumene čizme. Od gradskog lekara očekuje se medicinsko znanje, od seoskog i poznavanje 30-ak sela, mora da zna gde u оdređenom zaseoku… »

Od Darknet-a do Snapchat dilera: ovo je bila decenija droga sa interneta

Vice 06.01.2020
Sudbina droga, kao i ljudskih bića koja ih konzumiraju, jeste da evoluiraju. Tokom ove decenije smo bili svedoci toga da se transakcije pomeraju sa zadnjih sedišta i uličnih ćoškova na direktne poruke i onlajn crno tržište. Prema Svetskom… »

Ovaj restoran je najbolji pank klub u Americi u 2019.

Vice 03.01.2020
Kako se približavamo kraju ove proklete dekade, neki od nas pokušavaju da se prisete najboljih stvari koje su nas zadesile u poslednjih 10 godina, nadajući se da će 2020. biti manje govnjiva godina, i početak bolje dekade. Iako su nam 2010.te donele… »

Otvorila sam izložbu u beogradskom svingerskom klubu i bilo je nezaboravno

Vice 03.01.2020
Opšte je poznato da je umetnost lekovita, otkud je nastala i art-terapija. S obzirom da sam po pitanju arta školovana, na neki način sam edukovana da navedenu kuru primenim na samoj sebi. A za ovo često osećam i nasušnu potrebu. Tako sam, nakon… »

Koliko je loše ako povraćaš na silu posle celovečernjeg pijančenja?

Vice 31.12.2019
Ah, prijatelji. Oni su kao porodica, samo više kul. Potpuno prilagodljivi. Ako padneš, jedan od njih će ti se naći da ti pomogne da ustaneš. Ali koliko god da prijatelji mogu da budu sjajni, takođe prave i velike gluposti. Stvari koje ti pomere… »

Sedam najboljih filmova u 2019.

Vice 31.12.2019
Tokom 2019. smo bili blagosloveni sa dva filma Martina Skorsezea, od kojih je jedan ( Irac) gangsterski ep u trajanju od 3 i po sata. Ranije ove godine, Džordan Pil je ponovo napravio veliki uspeh, sa nastavkom filma Beži, pod nazivom Mi, koji je… »

"Daj deci struju" - viknuo je oficir MUPa i pokrenuo legendarnu muzičku turneju po Miloševićevoj Srbiji

Vice 30.12.2019
Devedesete. Godine koje su donele tako zastrašujući broj događaja koji se karakterišu kao istorijski. U jednoj deceniji koja je trajala kao vek, stanovnici bivše Jugoslavije doživeli su ono što neki ljudi, šta ljudi, neki narodi nisu i verovatno… »

Odrasla sam u porodici sa slepim roditeljima

Vice 30.12.2019
Sandra Muis (31) odrasla je sa slepom majkom, sestrom i ocem. Majka i sestra imale su oboljenje očiju Aniridiju, dok je otac oslepeo sa 18 godina od dijabetesa. Roditelji su joj se i upoznali u specijalnoj očnoj bolnici, odnosno organizaciji Bartiméus… »

Ovaj čovek je umro kada su mu policajci tresnuli glavu o njegova sopstvena kola, zato što su mislili da ih je ukrao

Vice 27.12.2019
Nakon što je jedan kalifornijski policajac uhvatio vozača vozila za koje je verovao da je ukradeno, tresnuo je vozaču glavu o kola, i uhvatio ga u kragnu. Vozač je umro. Čovek koji je sedao za volanom, Dejvid Glen Vord, je zapravo bio žrtva krađe… »

Trajekt koji Dance i Šveđane već decenijama čini srećnim na 20 minuta

Vice 27.12.2019
Da li se to ja ljuljam, ili brod? Ne znam da procenim. Ovde, na širokoj pučini, u baru na trajektu koji putuje od Danske do Švedske, pa onda nazad, sakriti sopstvenu ubijenost alkoholom daleko je od lakog zadatka. I dok prelazimo moreuz Uresund i… »