Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Bacamo hranu zbog lažnih rokova trajanja

Vice pre 16 dana
Ako ste se nekad zapitali da li biste se razboleli da popijete mleko kome je istekao rok trajanja, ili pojedete supu iz konzerve koja se godinama vuče po ostavi, niste jedini. Svake godine potrošači u SAD bacaju približno polovinu hrane od ukupne količine vredne oko 218 milijardi dolara –... »

Opozicija pod jednim krovom: Osnovan Savez za Srbiju

Vice pre 17 dana
Simbolično, kako su to istakli govornici, na dan na koji je 1996. godine u Beogradu osnovana koalicija "", u beogradskom centru "Sava" potpisima deset opozicionih lidera osnovan je Savez za Srbiju. Sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju potpisali su Zoran Lutovac (Demokratska stranka), Vuk Jeremić... »

LeBron je, kao i Muhamed Ali pre njega, veći od sporta

Vice pre 18 dana
Sigurno se sećate kako je pre nekoliko meseci Lebron Džejms iskoristio moć društvenih mreža da raspali po predsedniku SAD. Sećate se verovatno tog klipa - dok u Ejkronu, Ohajo pada sneg, Lebron i Kevin Durent se voze na zadnjem sedištu crnog Kadilaka Eskalejd. Džejms zatim objašnjava kako... »

Beogradski osnovci u šest reči o tome kako su doživeli Zvezdin plasman u Ligu šampiona

Vice pre 20 dana
Zvezdaši su euforiji, posebno oni sa stažom, pošto su dosta propatili za ovih 26 godina od poslednjeg učešća u Ligi šampiona. A oni rođeni posle 2000.godine i nisu prečesto imali prilike da se raduju fudbalskim uspesima Zvezde. Epska utakmica u Salcburgu i junački plasman crveno-belih u... »

Jedanaest specijala na Netfliksu sa komičarima koji nisu prisiljavali žene da ih gledaju dok drkaju

Vice pre 20 dana
Ovaj članak je prvobitno objavljen na Pre manje od godinu dana, pet komičarki ispričalo je Njujork Tajmsu da im je Luis C.K. ponudio ili ih prisilio da ga gledaju dok masturbira, tako javno obelodanivši višegodišnje glasine o neprimerenom ponašanju slavnog stendap komičara. C.K. je naknadno... »

Partizan nije mogao više, a prestrogo bi bilo kritikovati ovaj tim

Vice pre 21 dan
Pisao sam kako je Zoran Mirković, makar kratkoročno, uspeo da izgura Partizan iz apatije u koju je upao tokom mandata Miroslava Đukića. Primetno je bilo da Partizan više "zapinje" u beogradskom meču sa Turcima, da je agresivniji i da više ide na loptu. Rezultat sa JNA nije bio povoljan, ali... »

Od Voždovca do Salcburga - kako je Zvezda konačno ušla u Ligu Šampiona

Vice pre 21 dan
Kada dovoljno godina prođe, i prašina prekrije istorijski arhiv iz 2018, ostaće zapisano da je 29. avgusta u Salcburgu Crvena Zvezda, zahvaljujući dva pogotka El Fardu Bena, remizirala sa domaćim Red Bulom i tako overila Ligu Šampiona. Gubili su crveno-beli sa dva gola razlike, činilo se da... »

Jedan je Manu Đinobili

Vice pre 22 dana
Manu Đinobili bio je jedan od najunikatnijih igrača svoje generacije. Pakleni "levak" je sve ostavljao bez daha svojom kombinacijom takmičarskog duha i bezgranične ambicije - ljudi su ga se istovremeno plašili, i poštovali ga i voleli. Manu je, prosto, redefinisao slobodni duh NBA košarke, i... »

Od Dražena do Severne Koreje: Zaboravljena košarka u slici i reči

Vice pre 23 dana
Kraj avgusta za nas basketomane uglavnom znači jedno - početak sezone se približava. Evropski timovi su već u kampu, takmičenja kreću za par nedelja, dok je i NBA tu odmah iza ćoška. Prelazni rokovi su uglavnom završeni, timovi su formirani, treneri su izvršili prve prozivke i počinje rad... »

Da li Srbija ima plan za zaštitu životne sredine?

Vice pre 24 dana
Šta Srbija radi po pitanju zaštite životne sredine? Ovo pitanje se samo od sebe nameće u jeku svetske borbe za opstanak planete, koju sistematski uništavamo. Imamo li ikakav plan? Akcija smanjenje upotrebe plastičnih kesa prema rečima državnih organa je , međutim u trenutku kada ceo svet... »

©2018 Netmark d.o.o.