Vice

Kako je System of a Down radikalizovao čitavu generaciju metalaca

Vice 18.06.2020
Toxicity, album koji je definisao karijeru benda System of a Down, otvara nepokolebljiva kritika američkog zatvorsko-ndustrijskog kompleksa i rata protiv droga. Napisana od strane pevača Serđa Tankijana i gitariste Darona Malakijana, “ Prison song“… »

Bečka policija napisala liku kaznu od 500 evra zbog prdeža

Vice 17.06.2020
Kako javljaju lokalni mediji iz Beča, muškarac star 22 godine je 5. juna kažnjen sa čak 500 evra kazne od strane uvek budne bečke policije zbog puštanja ozbiljnog gasa pred organima reda. Iako takva vrsta specifičnog prekršaja ne postoji u… »

Kako je došlo do toga da Dž. K. Rouling bude optužena za transfobiju

Vice 17.06.2020
Dž. K. Rouling se ponovo nalazi u žiži javnosti, ali razlog tome nije ni nova knjiga, niti ekranizacija nekog od njenih dela, već njena objava na Tviteru, u kojoj navodi da baš i nije poželjno da se reč „žena“ zameni sintagmom „osoba sa… »

Zašto nas smrt poznatih toliko pogađa?

Vice 17.06.2020
Noći kada je moja prijateljica Vinita Raman čula da je bolivudska zvezda pronađen mrtav u svojoj sobi u Mumbaju, sat vremena nije mogla da prestane da nekontrolisano plače. Vest o njegovoj smrti smesta je izazvala talas šoka po čitavoj zemlji. Ali… »

Sergej koji peva četničku pesmu u kafani je sve što ne valja sa srpskom građanskom opozicijom

Vice 16.06.2020
Ko je pomislio da nas od Sergeja Trifunovića ne može više ništa iznenaditi, očigledno ne poznaje Sergeja Trifunovića. Posle niza nastupa za koje ne postoji bolji sažeti opis od „granično poremećajni”, gde je u Utisku nedelje jaukao i jedva… »

VICE meets Micka Lifa

Vice 16.06.2020
Micka Lifa je jedan od onih artista sa kojima bi svaki novinar mogao samo poželeti intervju. Iskrena, prijatna, ali i direktna i uvek nasmejana, Micka je spoj mirne i ravne Vojvodine i svega onoga što je urbana andergraund kultura u Srbiji danas. To sam… »

Sunđer Bob je gej: Nickelodeon potvrdio teoriju fanova

Vice 16.06.2020
Jedno od mnogih pitanja koja kruže internetom, a koje je odolelo zubu vremena, vezano je za seksualnost Sunđer Boba Kockalonea. Mnogobrojni su želeli da saznaju istinu i sada napokon imamo odgovor koji smo čekali. 13. juna, Nickelodeon je, povodom… »

Moja mama je horderka i ovako je to uticalo na moje detinjstvo

Vice 15.06.2020
„Odrasla sam ne samo sa hordingom, već i u nečemu što bismo mogli da nazovemo i ’zapuštenošću’ ili ’bednim uslovima’“, kaže Sesi Garet, kada je pitam o njenom detinjstvu. „Trule namirnice su bile redovan deo mog kućnog okruženja… »

Animal Rescue Srbija: ko su ljudi koji kod nas stvarno spašavaju kućne ljubimce i druge životinje

Vice 15.06.2020
Maj 2014. godine, velika se voda ostrvila, posebno na Obrenovac. Poplavila dvorišta, vozila, nadošla i do viših spratova. Prestravljeni građani mogli su da odahnu tek u čamcima za spasavanje. Mnogi od njih ipak ne sasvim, jer su njihovi ljubimci bili… »

Rasturite Veliku Britaniju i napravite Ujedinjenu Keltsku Republiku

Vice 15.06.2020
Iako je koronavirus gurnuo Bregzit u zapećak mnogih mozgova, a ono malo mozga što je meni preostalo pretvorio u kašu, poslednjih nekoliko godina dominiralo je obaranje ruku oko sudbine UK u Evropskoj Uniji. Međutim, za neke od nas koji potičemo iz… »