Vice » Vesti dana

https://www.vice.com/rs/

Vice

Pobednik dana: Iran, jašta!

Vice pre 27 dana
Svih vas pedesetak koji verno pratite ovu mojnu dnevnu mundijalsku kolumnu ste dosad shvatili da gajim izuzetne simpatije prema Irancima Karlosa Keiroša. Maroko su zatukli u zaustavnom vremenu i proslavili kao da je finale, protiv Španije ih je od boda odvojilo samo malo sportske sreće, i na... »

Srpski igrači se bave Brazilom, srpska javnost se, nažalost, i dalje bavi Švajcarskom

Vice pre 27 dana
Prošlog četvrtka, dan pred utakmicu između Srbije i Švajcarske, Fudbalski savez Srbije je u kome je između ostalog pisalo: ...molimo naše navijače da ne unose na stadion transparente sa uvredljivim sadržajem koji bi povredio bilo čiji integritet,odnosno da uz sebe imaju samo zvanične... »

Šta zapravo znači odvojiti lik od dela umetnika

Vice pre 27 dana
Prethodno objavljeno na Šta raditi kad vam omiljeni umetnik postane problematična osoba? Kad zbog prestupa, dokazanih ili nedokazanih, poželiš da odvojiš muziku od muzičara? Morisi je izrazio podršku za Tomija Robinsona, Kanje za Trampa, a brojni drugi su se našli na meti #MeToo pokreta zbog... »

Autogol sudbine - kako je i zašto ubijen Andres Eskobar

Vice pre 29 dana
Stres. Stres je jedna od ključnih reči u modernom fudbalu. Da li fudbaleri mogu da istrpe stres? Da li umeju sa pritiskom? Da li su spremni? U ovom momentu, dok Engleska ponovo pokušava da napravi nešto na Mundijalu, njihovi mediji gube vreme diskutujući gluposti poput pištolj-tetovaže Rahima... »

Pobednik dana: Engleska

Vice pre 28 dana
Gareta Sautgejta ljudi uglavnom pamte po jednom, a to je promašen penal u polufinalu Evra '96 koje se odigralo u Engleskoj. Njegov mlitav jedanaesterac omogućio je Nemačkoj da ode u finale, a tamo ne želim da se setim šta se desilo. U svakom slučaju, Sautgejtovo ime se još uvek u potpunosti... »

Migranti u pritvoru su izloženi sistemskom zlostavljanju

Vice pre 29 dana
Od srede ujutro, Trampova administracija naizgled je preispitala svoju svirepu i naširoko kritikovanu politiku odvajanja migrantske dece od njihovih roditelja na granici, kada je predsednik izdao izvršnu direktivu kojom se najavljuje da će od sada administracija pritvarati decu i roditelje... »

Pobednik dana: Nemačka

Vice pre 29 dana
Nisam hteo ovo da napišem večeras. Nakon čorbe koju nam je juče zapržio jedan Bavarac, žarko sam želeo da Šveđani - nekim čudom - pobede Nemačku i pošalju je kući posle drugog kola. Nemačka da ispadne sa turnira u prvom krugu! To se, vele pedantni statističari, poslednji put desilo... »

Velika rokenrol preVARa - vratite nam analogni fudbal

Vice pre 29 dana
„Naš cilj je da sprečimo sve sporne situacije. Pogotovo ćemo obratiti pažnju na rvanje u šesnaestercu. Ako bude bilo povoda da sudimo penale – sudićemo ih“. Ovako je u najavi tekućeg svetskog prvenstva u fudbalu govorio Pjerluiđi Kolina, nekadašnji sudija a današnji šef sudijskog... »

Navijačka slika u centru Beograda kojoj se niko nije baš nadao

Vice pre 31 dan
Utakmica koja je zbog raznih idiota raznih nacionalnosti dobila veći značaj nego što je trebalo da ima, burno je ispraćena u celoj Srbiji. Život je bukvalno stao na dva sata, a neki su i pored odvratnog vremena meč Srbije i Švajcarske pratili u "fan zoni" ovog Mundijala, na Trgu Nikole... »

A dan je tako lepo počeo...

Vice pre 31 dan
Kažu Englezi, it's the hope that kills you. Sve je izgledalo savršeno prvih nedelju dana turnira. Pobedili smo Kostariku, izgledali solidno, a onda izašli sa pravim mentalitetom pred Švajcarce i iz druge smislene šanse dali rani gol. I onda se desilo ono što nam se desilo onoliko puta. Sputani... »

©2018 Netmark d.o.o.