Arhiva » Vesti » Gde investirati 13.02.2018

Drugi uzastopni rast na azijskim berzama

Na azijskim berzama su u utorak indeksi porasli drugi dan zaredom, zahvaljujući oporavku Wall Streeta, no ulagači su oprezni jer će ove nedelje biti objavljeni podaci o inflaciji u SAD-u koji bi mogli osetno uticati na tržišta.

Gde investirati utorak, 13. februar 2018.  |  GdeInvestirati/SEEbiz

MSCI Asia Pacific Index skočio je 1,1 % nakon što je proteklog petka pao na najniži nivo u dva meseca.

Australijsko tržište poraslo je 0,6 %, dok je korejski Kospi podignut 0,7 %. Iako je Nikkei 225 otvorio u plusu, na kraju je korigovan 0,8 %.

Shanghai Composite Index skočio je 1 % na krilima globalnih dobitaka te sugestija o mogućoj državnoj pomoći. Podružnica kineskog regulatora za tržišta kapitala ohrabrila je u ponedeljak akcionare domaćih kompanija da povećaju svoje udele nakon prošlonedeljne rasprodaje.

Tržište se lagano stabilizuje nakon što su prošle nedelje naznake jačanja inflacije uplašile ulagače jer bi zbog toga američka centralna banka mogla ubrzati tempo povećanja kamata, što ne ide u prilog tržištima akcija.

Zbog mogućeg povećanja kamata Feda, prinosi na američke obveznice dostigli su prošle nedelje najviše nivoe u četiri godine, a viši prinosi štete akcijama jer zbog toga rastu troškovi zaduživanja kompanija i jer bi deo investitora mogao povući deo sredstava iz akcija i kupiti obveznice.


Objavljeno na sajtu gdeinvestirati.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Wall Street porastao drugi dan zaredom

Kamatica utorak, 13. februar 2018.

Wall Street porastao drugi dan zaredom

Gde investirati utorak, 13. februar 2018.

Drugi uzastopni rast na azijskim tržištima

SEEbiz utorak, 13. februar 2018.

Wall Street porastao drugi dan zaredom

SEEbiz utorak, 13. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.