Arhiva » Vesti » RTV 13.02.2018

Izabrani slogani za kampanju podsticaja rađanja: "Rađaj, ne odgađaj!"

BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rezultate Javnog poziva za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.

RTV utorak, 13. februar 2018.  |  RTV
RTV: Izabrani slogani za kampanju podsticaja rađanja: "Rađaj, ne odgađaj!"

Komisija je većinom glasova donela odluku da ne dodeli pojedinačne nagrade s obzirom na to da nijedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva, već da proglasi po dva dobitnika za sva tri mesta.

Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" Dragutina Kruške i "Rađaj, ne odgađaj!" Brankice Mandić, drugo "Mama – neću sama, tata – hoću brata" Vanje Milić i "Dosta reči, nek zakmeči" Miloša Veljovića , dok treće mesto dele slogani "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" Marijane Aracki i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju" Jelene Fatović Nikolić.

Za izabrane slogane predviđene su novčane nagrade u sledećim iznosima: prvo mesto 150.000 dinara, odnosno dva puta po 75.000 dinara, drugo mesto dva puta po 37.500 dinara i treće mesto dva puta po 25.000 dinara.

Na Javni poziv pristigla su 1.002 predmeta u 948 pisama iz 104 grada Srbije.

Komisija je radila u sastavu: osnivač Instituta za istoriju oglašavanja Vladimir Čeh (predsednik), ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, šef kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Nikola Jovanović i direktorka International Advertising Association (IAA Serbia) Jelena Ivanović.

Na predlog Saveta za populacionu politiku Vlade Republike Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja je 4. decembra 2017. godine uputilo Javni poziv za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ministarstvo kulture

©2019 Netmark d.o.o.