Arhiva » Vesti » Srbija danas 13.02.2018

Vesić: U prethodne 4 godine smo puno uložili u školski sport

Namera gradske vlasti je da što više ulaže u školski rekreativni sport

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.

- Budžet za organizaciju školskih takmičenja je sa šest miliona dinara, koliki je bio pre četiri godine, ove godine 35 miliona dinara. To je mnogo više, ali još nije dovoljno - rekao je Vesić i naveo da trenutno oko 25.000 dece učestvuje u školskim takmičenjima.

Akcija "Mini mini sport" je nova akcija u kojoj učestvuju deca prvog i drugog razreda osnovne škole, objasnio je Vesić.

- Njih će ove godine biti između osam i deset hiljada, to su deca koja još ne učestvuju u školskim takmičenjima, ali na ovaj način se pripremaju za ta takmičenja u kojima će moći da učestvuju kada budu u trećem razredu - naveo je Vesić.

Foto: Srbija Danas

Foto: Srbija Danas

Namera gradske vlasti je da što više ulaže u skolski rekreativni sport, naglasio je Vesić i s tim u vezi naveo da je Grad Beograd prošle godine podržao besplatnu školu košarke Marine Maljković, koja je namenjena devojčicama i u koju trenutno ide oko 1.000 devojčica.

Akciju "Mini mini sport" organizovali su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Sportski savez Beograda, a generalni sekretar Spotskog saveza Jovan Koprivica, inače bivši košarkaš, zahvalio je Gradskoj upravi, a posebno gradskom menadžeru što su omogućili da se ovakva akcija održi.

- Ovo je pilot program koji ćemo sledeće godine nastojati da održimo u što više škola - rekao je Koprivica. Akciji je prisustvovao i bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Tica, sada zadužen za organizaciju školskih takmičenja.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Budžet

©2019 Netmark d.o.o.