Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

Ćerka srpskog lekara ubijenog greškom u Crnoj Gori: "u agoniji smo, niko nam ništa ne govori"

Dragan Zečević, doktor iz Srbije, ubijen je greškom prilikom pucnjave u kafiću "Trofej" u Bečićima 7. decembra 2016. godine. Njegova porodica za ubistvo nije saznala od crnogorske policije, već iz medija, rekla je juče Maja Raičević, ćerka pokojnog lekara pred podgoričkim Višim sudom.

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  Vijesti , Blic ,

- Imala sam osećaj da nikoga nije briga što je ubijen moj otac. Niko nije kontaktirao ni mene, ni moju porodicu da nas obavesti o istrazi zločina - kaže ona.

Zečević je stradao u pucnjavi u kojoj je ubijen i Đorđe Boreta, muškarac kome su meci i bili namenjeni.

Raičević je navela da je više puta kontatirala policiju Crne Gore i ostavljala svoj kontakt, ali da nikakve informacije o ubistvu oca nikada nije dobila.

- Bila sam u agoniji. Osećali smo se potpuno izopšteno iz slučaja - dodala je ona.

Maja inače sa porodicom živi u Novom Sadu, a za smrt svog oca saznala je iz medija i od tetke iz inostranstva.

Doktorka Nataša Potić Zečević, supruga ubijenog doktora, nakon njegove užasne smrti, rekla je da Zečević "nije imao šansu da preživi".

- Pogođen je sa pet hitaca od koji je jedan bio direktan pogodak u glavu. A jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće. On je bio slučajna žrtva - rekla je Nataša za "Blic".

Poznati niški ginekolog je od 2000. godine živeo u Bečićima gde je imao porodičnu kuću, a u Crnoj Gori je stekao i nedostajući deo staža.

- Posle Niša radio je u još nekim klinikama u Crnoj Gori dok nije stekao uslov za penziju. Odlazak u taj kafić, bio mu je manir. Svakog jutra posle doručka, tu je dolazio na kafu i ostajao do 12, 13 časova i posle toga išao na ručak. Taj lokal je na 50 do 100 metara od njegove kuće. I kada bi deca dolazila, ili prijatelji iz Niša, uvek bi tu sedeli na kafu. Ali, jedini peh mu je bio što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - ispričala je tada supruga stradalog lekara.

Ona je dodala da je Zečević dobio jedan hitac u nadlakticu, jedan u podlakticu, jedan u karlicu i jedan u butnu kost.

- Sve je to moglo možda da se operiše, ali pogodak u glavu je bio fatalan - rekla je ona.

Kako je tada dodala, za smrt muža javila joj je ćerka, kojoj je javila tetka iz Nemačke!

- Bio je šok za sve nas. Zvala me ćerka u sredu oko 11.50 časova. Nju je zvala tetka iz Nemačke, koju je pozvala komšinica. Rekla je: "Ubili su tatu, evo tetka me zvala". Taman što sam saopštila sinu, već mu je kolega iz Katara koji je video vest na internetu, izjavio saučešće. Deca su odmah otišla u Crnu Goru. Obdukcija je rađena, tek kada su ga deca identifikovala - ispričala je.

Nakon pucnjave, u kojoj je ubijen Đorđe Boreta, brat od strica Saše Borete, optuženog za ubistvo policijskog ispektora Slavoljuba Šćekića, iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da postoje indicije koje ukazuju na to da je "upotreba vatrenog oružja posledica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona."

Osumnjičeni za ubistvo nasumice bežali?

Tanja Čupić, koja je juče saslušana kao svedok ovih ubistava, rekla je da je kasno uveče primetila da su dve osobe upale u dvorište njene kuće, a da je prije toga čula galamu i motor.

Zbog toga je pozvala muža, koji je došao s posla kako bi video o čemu je reč. Kako je navela, to su bila dva muškarca obučena u crno. Dodala je da su imali crni kišobran i kapuljače usko svezane.

Nakon što je upalila svetlo oni su krenuli nasumično da beže, ali su se kasnije vratili u njihovo dvorište. Njen muž je zbog toga opet reagovao, nakon čega su dva muškarca pobegla.

Motor, kalašnjikov, kapa…

Ona je istakla da je mislila da se radi o lopovima, ali kada je došla policija saznali su o čemu je reč. U motoru koji je bio parkiran blizu njene kuće, a koji ranije nije bio tu, pronađen je kalašnjikov i kapa, pišu "Vijesti".

Svedoci ne prepoznaju osumnjičene

Ona i njen muž Dragan su kazali da ove osobe ne bi mogli prepoznati zbog kapuljača i oluje koja je tada bila.

Podsjećamo, i na ranijem suđenju drugi svjedoci su rekli da ne bi mogli da prepoznaju osumnjičene.

Nastavak ovog suđenja zakazan je za 19. februar.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Crna Gora

©2019 Netmark d.o.o.