Arhiva » Vesti » Politika 14.02.2018

Mihajlović: Najviši dometi posete Zagrebu su dijalog,odgovornost i snaga Srbije

Politika sreda, 14. februar 2018.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su „dijalog, odgovornost i snaga koju je pokazala Srbija”, „najviši dometi” sinoć završene zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, i da posle te posete očekuje „bolji život” Srba u Hrvatskoj.

„Najvažnije je što je predsednik Srbije bio u Zagrebu i Hrvatskoj - to je državnički put, i rezultat racionalne i odgovorne politike, važan za razvoj Srbije i stabilnost regiona”, rekla je za Radio-Televiziju Srbije (RTS) Zorana Mihajlović koja je bila u Vučićevoj pratnji.

Ona je kazala da se „nije osećala prijatno” kada je stigla u Zagreb, zbog tenzija koje su prethodile poseti i incidentima u tom gradu.

„To nije bilo specijalno preterano, ali se nadam da se takve stvari više neće ponovoiti. Sigurna sam da takva atmosfera naće biti u Srbiji”, kazala je Mihajlović pvodom toga što je Vučić pozvao u posetu predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Mihajlović smatra da će u odnosima Srbije i Hrvatske „uvek biti šumova i sitnih političkih interesa” jer zvaničnici Srbije i Hrvatske nemaju isto mišljenje o zajedničkoj prošlosti, ali se slažu da su neophodni bolja saradnja i povezivanje u interesu budućnosti. ;

„Ne treba da zaborivmo prošlost, ali važna je srpska zajednica u Hrvatskoj, važno je da se naši ljudi osećaju sigurnije”, ukazala je ministarka.

Podsetila da se u Zagrebu razgovaralo o rekonstrukciji železničke pruge Beograd-Zagreb i da će za dve nedelje u Beogradu biti potpisan protokol o tom projektu.

„Sad se putuje sedam sati od Beograda do Zagreba, sa srpske strane jedan deo pruge smo rekonsturisali i Srbija bi trebalo da investira još 250 miliona evra u rekonstrukciju pruge”, rekla je Mihajlović i dodala da je u Zagrebu dogovoren i zajednički nastup za konkurisanje za sredstva EU za taj posao. (Beta)


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.