Arhiva » Vesti » Politika 14.02.2018

Pucnjava kod sedišta NSA, troje ranjeno

Politika sreda, 14. februar 2018.

FORT MID - Američke vlasti saopštile su da policija istražuje „incident” koji se desio na prostoru sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) u fort Midu u saveznoj državi Merilend, javlja lokalni „Baltimor san”, dok Rojters prenosi navode drugih lokalnih medija da su tri osobe upucane i jedna uhapšena.

Navodi se da je autoput prema Fort Midu zatvoren u oba smera i da je Federalni istražni biro uputio agente da istraže incident.

„Foks” i „Si-Bi-Es njuz” prikazali su snimke na kojima se vidi crni džip parkiran u blizini ulaza u kompleks NSA, a na vetrobranu su rupe koje izgledaju kao da su od metaka. Vozilo se nalazi na kraju slepog puta koji je ograđen sa jedne strane betonskom ogradom, a sa ogradom od lanaca, kod same kapije.

Navodi se da portparol sedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se izrešetano vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jeste da je jedna osoba povređena i da je prevezena, ne precizirajući gde je odvedena.

Iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu.

Podseća se da su u martu 2015. dve osobe pokušale da se džipom probiju kroz kapiju ovog kompleksa koja je pod velikim obezbeđenjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu. Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili koristile drogu. (Tanjug)


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Rojters Tanjug

©2019 Netmark d.o.o.