Arhiva » Vesti » Press 14.02.2018

Pucnjava kod sedišta NSA, ima ranjenih, jedna osoba uhapšena

Press sreda, 14. februar 2018.

Foto.EPA

Američke snage sigurnosti u sredu su objavile da istražuju pucnjavu u blizini sedišta Nacionalne agencije za sigurnost (NSA) u Fort Meadeu u saveznoj državi Maryland, dok lokalni mediji prenose kako je najmanje jedna osoba povređena a jedna pritvorena.

Službenici tvrde kako situacija više nije opasna, a na objavljenim videosnimcima vidi se crno sportsko vozilo koje se čini propucano metcima.

Snage sigurnosti još uvijek nisu otkrile detalje oko jutarnjeg incidenta, a ne zna se ni da li je metke ispalio osumnjičeni ili njegovi pripadnici.

"NSA policija i lokalne snage istražuju incident koji se dogodio ovog jutra na jednom od sigurnih ulaza u Agenciju", objavila je ta institucija na Twitteru.

"Situacija je pod kontrolom i trenutno nema sigurnosnih pretnji", dodala je, kako prenosi Hina.

Predstavnica vojnog kompleksa Fort Meade potvrdila je da je jedna osoba povređena i odvedena u bolnicu te da je najbliži izlaz na autoput zatvoren.

FBI je takođe objavio da istražuje slučaj.

Mediji su ranije izvještavali da su povređene barem tri osobe.

Navodilo se da predstavnik sedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jeste da je jedna osoba povređena, ne precizirajući gde je prevezena.

Iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik SAD-a Donald Trump obavešten o incidentu,preneo je Tanjug.

Snimak CBS-a pokazuje da se propucano crno vozilo nalazi na kraju slepe ulice okružene barikadama s jedne i ogradom s druge strane, u blizini stražarske kućice i ulaska u kompleks.

NSA je jedna od američkih špijunskih agencija koja je upućena na upotrebu tehnoloških alata, uključujući nadzor intertnetskog prometa, kako bi pratila neprijatelje vlade.

U martu 2015. dve osobe pokušalesu terenskim vozilom probiti kroz ogradu ovog kompleksa koja je pod velikim osiguranjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu.

Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili su koristile drogu.


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.