Arhiva » Vesti » Al Jazeera 14.02.2018

Pucnjava kod sjedišta NSA, ima ranjenih, jedna osoba uhapšena

Obližnja autocesta je zatvorena, vlasti su saopćile da policija istražuje 'incident' kod sjedišta u Marylandu.

Al Jazeera sreda, 14. februar 2018.

Američke snage sigurnosti u srijedu su objavile da istražuju pucnjavu u blizini sjedišta Nacionalne agencije za sigurnost (NSA) u Fort Meadeu u saveznoj državi Maryland, dok lokalni mediji prenose kako je najmanje jedna osoba ozlijeđena, a jedna pritvorena.

Službenici tvrde kako situacija više nije opasna, a na objavljenim videosnimkama vidi se crno sportsko vozilo koje se čini propucano mecima.

Snage sigurnosti još uvijek nisu otkrile detalje oko jutarnjeg incidenta, a ne zna se ni je li metke ispalio osumnjičeni ili njezini pripadnici.

'Situacija pod kontrolom'

"NSA policija i lokalne snage istražuju incident koji se dogodio ovog jutra na jednom od sigurnih ulaza u Agenciju", objavila je ta institucija na Twitteru.

"Situacija je pod kontrolom i trenutno nema sigurnosnih prijetnji", dodala je, kako prenosi Hina.

Glasnogovornica vojnog kompleksa Fort Meade potvrdila je da je jedna osoba ozlijeđena i odvedena u bolnicu te da je obližnja autocesta zatvorena.

FBI je također objavio da istražuje slučaj.

Mediji su ranije izvještavali da su ozlijeđene barem tri osobe.

Navodilo se da glasnogovornik sjedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jest da je jedna osoba ozlijeđena, ne precizirajući gdje je prevezena.

Trump obaviješten o incidentu

Iz Bijele kuće je priopćeno da je predsjednik SAD-a Donald Trump obaviješten o incidentu, prenio je Tanjug.

Snimka CBS-a pokazuju da se propucano crno vozilo nalazi na kraju slijepe ulice okružene barikadama s jedne i ogradom s druge strane, u blizini stražarske kućice i ulaska u kompleks.

NSA je jedna od američkih špijunskih agencija koja je usredotočena na upotrebu tehnoloških alata, uključujući nadzor intertnetskog prometa, kako bi pratila neprijatelje vlade.

U ožujku 2015. dvije osobe pokušale terenskim se vozilom probiti kroz ogradu ovog kompleksa koja je pod velikim osiguranjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu.

Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili su koristile drogu.

Izvor: Agencije


Objavljeno na sajtu balkans.aljazeera.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Twitter

©2019 Netmark d.o.o.