Arhiva » Vesti » Radio 021 14.02.2018

Vojni kapetan uhapšen zbog sukoba sa aktivistima SNS, Vojni sindikat protestuje

Vojni sindikat Srbije, čiji je član kapetan V.M. uhapšen zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, osudili su njegovo hapšenje i pozvali sve one koji su bili svedoci ovog incidenta da im se jave.

Radio 021 sreda, 14. februar 2018.  |  021.rs

Kapetan V.M. uhapšen je u utorak, 13. februara nakon sukoba sa aktivistima vladajućih stranaka koji ovih dana nezakonito od stana do stana uznemiravaju građane Beograda prikupljajući takozvane "sigurne glasove" po određenim spiskovima. Kapetan je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu je od njih vređan i sa njima došao u verbalni sukob. Prijavljen je od strane aktivista koji su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja.

Kako navode u Sindikatu, ovo je opasan presedan da se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu, zatražili uvid u spiskove gde se nalaze imena njihovih porodica.

"Postavljamo više nego logično pitanje ko se nasilnički ponaša u ovom događaju da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice. Režimski mediji su brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane. Ujedno pozivamo ministra Aleksandra Vulina, da reaguje povodom ove nakaradne demonstracije političke moći i zaštiti svoje zaposlene. U protivnom Vojni sindikat Srbije naći će načina da se samorganizuje i pomogne svom članu", navodi se u Vojnom sindikatu Srbije.

Kako dalje ističu, sindikat će pružiti pravnu pomoć kapetanu a o daljem toku dešavanja po ovom slučaju obaveštavaće javnost.

"Ovo je još jedan od dokaza da Srbija propada u pogledu osnovnih ljudskih prava i sloboda i da se vraća u doba jednoumlja i Golog otoka", zaključuju i pozivaju sve građane koji su bili svedoci sukoba i koji su spremni da svedoče o ovom nemilom događaju da se jave Vojnog sindikatu Srbije na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs.

Autor: 021.rs


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Oficir pušten nakon saslušanja zbog sukoba sa aktivistima SNS

Slobodna Evropa sreda, 14. februar 2018.

Nova stranka: Ispitati Vučića

Pravda sreda, 14. februar 2018.

NS: Ispitati Vučića

Danas sreda, 14. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.