Arhiva » Vesti » Sandžak press 14.02.2018

Dr. Zukorlić: Da Beogradom upravljaju odgovorni ljudi

Sandžak press sreda, 14. februar 2018.

Ako bi Beograd uštedio mjesečno samo jedan euro po glavi stanovnika, to bi značilo da bi se za godinu dana akumulirala sredstva dovoljna da se asfaltiraju sve ulice i izgradi nepostojeća kanalizaciona mreža – rekao je, obraćajući se građanima Banovog Brda predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Muamer Zukorlić.

On je podsjetio da Beograd ima dva miliona stanovnika i ekonomsku moć veću od pola države, ali i da istovremeno ima mnogo neasfaltiranih ulica i ono što nije za pohvalu da jedna četvrtina grada nema kanalizaciju.

“Zato mi u Stranci pravde i pomirenja (SPP) ne ulazimo u velike priče i svađe oko velikih projekata, već se zalažemo da se na čelu gradske uprave nađu ljudi koji će biti odgovorni za ono za šta su zaduženi”.

Zukorlić je istakao da je moguća drukčija politika i odgovorna vlast:

“Mi smo pola našeg programa fokusirali na čovjeka sa moralnim i ljudskim vrijednostima a istovremeno smo svjesni da to neće ići lako i brzo, jer imamo višedecenijske naslage od bivših režima koji su nas upropastili. Mogu da obećam da ću stati na strani obespravljenih, na stranu ugroženih, da ću biti sa njima. Ne velika obećanja, i najmanju ljudsku riječ nikada nismo iznevjeril i to je ono što želimo da vratimo u politiku: etiku i istinu. Da vratimo u politiku da je moguće biti političar koji ne laže i ne krade”.

Jedna od stvari koja je zahvatila srpsko društvo jeste apatija, rekao je nosilac liste za gradonačelnika profesor Nenad Prokić.

“To mora da se promjeni, jer ni drugi problemi koji su prethodili apatiji neće biti riješeni. Mi nosimo jednu novu energiju, a i govor našeg predsjednika je sve drugo, samo ne apatija” rekao je Prokić.

(SPP)


Objavljeno na sajtu sandzakpress.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Muamer Zukorlić

©2019 Netmark d.o.o.