Arhiva » Vesti » Večernje novosti 14.02.2018

Zaklane za manje od 24 sata: Ove dve žene su poslednje žrtve nasilja u porodici u Kruševcu

Kruševljanke Gordana Živković (60) i Borka Stanojević-Jakovljević (56),nisu preživele nasilje u porodici: obe su ubijene nožem za manje od 24 sata

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.  |  S. Babović

KRUŠEVLjANKE Gordana Živković (60) i Borka Stanojević-Jakovljević (56),nisu preživele nasilje u porodici: obe su ubijene nožem za manje od 24 sata na teritoriji grada, gde je, inače, prema nezvaničnim saznanjima, samo u toku 2017.godine prijavljeno čak 900, a u januaru - 120 slučajeva porodičnog nasilja.

Kako su “Novosti” pisale, nasilje se redovno odigravalo u kući Borke Stanojević-Jakovljević u selu Pepeljevac kod Kruševca, gde je pokojnica posle razvoda od supruga Dragana, živela pod istim krovom sa sinom Bojanom (37), psihijatrijskim bolesnikom.

- Pre četiri-pet godina se desilo da se baš posvađaju i Borka nam je lupala na vrata, tražila je pomoć, tad ju je napao pesnicom - prenosi za „Novosti“ komšija Milovan Maksimović. - I nisam stigao ni svetlo da upalim da vidim o čemu se radi, kad sam video da je već pobegla gore, kod drugog komšije, da traži tamo pomoć.

PROČITAJTE JOŠ: Merošin: Tukla čak i svekra

Bojanov rođeni brat, Danijel, koji živi sa ocem Draganom, u neverici je u utorak prepodne posmatrao mesto zločina u dvorištu, a u šoku je i Veroljub Miladinović, sin Gordane Živković koju je, takođe nožem, u stanu u naselju Bare u Kruševcu, gde su živeli pet godina i pred unukom, u ponedeljak uveče ubio dugogodišnji vanbračni partner Stojan Mijajlović (60).

- Sin me je pozvao oko 20 sati, mislim da sam došao za samo 20 minuta, jer živim, inače u Sušici – svedoči za „Novosti“ vidno potresen Veroljub Miladinović, Gordanin sin.- Tragedija je velika, ne znam šta da kažem. Ne znam šta se desilo, bila je neka rasprava. Oko čega, samo oni znaju...

PROČITAJTE JOŠ: Majka tukla sina do krvi!

Stojanov sin Ivan Mijajlović (38) ubijen je prošlog jula u selu Sušica naočigled više od 10 meštana sela. Njega je pucnjem iz lovačke puške usmrtio Čedomir Smiljković (71), koji je tom prilikom ranio i Ivanovog brata od tetke Bojana Miletića(39). Za manje od mesec i po dana, u Kruševcu su se odigrala tri ubistva. U Srbiji je u 2017. godini 29 žena ubijeno u slučajevima porodičnog nasilja.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kruševac

©2019 Netmark d.o.o.