Arhiva » Vesti » Večernje novosti 15.02.2018

Smilja Avramov proslavila 100. rođendan (foto)

Na beogradskom Pravnom fakultetu obeležen jubilarni rođendan profesorke Smilje Avramov u prisustvu bivših i sadašnjih profesora i studenata. Od Baburina dobila džezvu, Vučić poslao buket

Večernje novosti četvrtak, 15. februar 2018.  |  S. V.

POVODOM 100. rođendana profesorke Smilje Avramov, doajena Međunarodnog javnog prava, večeras je na Pravnom fakultetu održana svečanost kojoj su prisustvovali profesori ove visokoobrazovne ustanove, predstavnici Advokatske komore, bivši i sadašnji studenti prava.

Na početku svečanosti, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović je pozdravio priustne i zahvalio profesorki Avramov za sve što je učinila za ovu instituciju, jer je njeno ime prva asocijacija na ovaj fakultet.

- Upitao sam profesorku da li se u ovom amfiteatru oseća kao nekad kad je predavala, a ona mi je odgovorila "još i mnogo bolje" - rekao je Avramović. - Profesorka je ostavila dubok trag na desetine generacija, izvela više desetina doktoranata, magistara i stvorila jedan čitav tim mladih istraživača u oblasti međunarodnog prava.

PROČITAJTE JOŠ: Stoti rođendan Smilje Avramov

Jubilarnom rođendanu Smilje Avramov prisustvovao je i predsednik Međunarodne slovenske akademije Sergej Baburin, od kojeg je na poklon dobila džezvu za kafu, a izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković je u ime predsednika Vučića poslao buket za dragu profesorku.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Smilja Avramov

©2019 Netmark d.o.o.