Politika arhiva vesti 27.02.2018

Vučić: Pred Srbijom težak put u reformama i rešavanje odnosa Beograd-Priština

Novi magazin 27.02.2018
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da je pred Srbijom težak put u reformama u vladavini prava, kao i teška prepreka koja se tiče rešavanja odnosa Beograda i Prištine. Na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom… »

Zašto je Burundi povukao priznanje Kosova?

Vesti online 27.02.2018
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je šef srpske diplomatije nudio Burundiju oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznanju Kosova, uprkos tome što je ministar spoljnih poslova Burundija Alan Aime Njamitve u izjavi za Glas… »

Završena runda pregovora: Vučić i Tači, neformalno u Sofiji 1. marta

RTV 27.02.2018
BRISEL - Dvodnevni razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, završeni su danas u Briselu, naredna runda je sledećeg meseca, a neformalni izvori Tanjuga u Briselu kažu da bi se susret… »

Dačić: A da Srbija i RS imaju jednog predsednika?

B92 27.02.2018
Beograd -- Albanski diplomata Ditmir Bušati kaže da veruje da je premijer Edi Rama razjasnio stavove u vezi sa izjavom o zajedničkoj spoljnoj politici Kosova i Albanije. "Albanija je zemlja članica NATO i kandidat za učlanjenje u EU i kreće se… »

Češki poslanik otkrio: Pogrešili smo kada smo priznali Kosovo

Večernje novosti 27.02.2018
Vlast Češke pogrešila je kada je 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas poslanik u češkom parlamentu Jaroslav Foldin, koji predvodi češku delegaciju u poseti Beogradu. Vlast Češke pogrešila je kada je… »

„Zukorlić ukrao identitete kandidata liste ‘Da oslobodimo Beograd'“

Danas 27.02.2018
Danas smo došli u posed dokaza da je izvršena zloupotreba identiteta kandidata i članova biračkih odbora liste „Da oslobodimo Beograd“ od strane liste Muamera Zukorlića – „Stranka za pravdu i pomirenje“. To je rekao danas predsednik Nove… »

Brnabić: Ohrabruje činjenica da je region ponovo u fokusu EU

RTV 27.02.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom o usvajanju Strategije o proširenju i budućim aktivnostima Srbije na njenom evropskom putu. Brnabić je istakla da je… »

Lazović: Ne znam po kom osnovu sam priveden u policiju

Danas 27.02.2018
Priveden aktivista Ne davimo Beograd Aktivista i kandidat za odbornika Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović priveden je u nedelju na informativni razgovor zbog ispisivanja natpisa „Mesto zločina“ u Hercegovačkoj ulici. On je u policiji… »

Batut: U Srbiji od malih boginja obolelo 2.670 osoba

Novi magazin 27.02.2018
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas od mаlih bоginjа obolelo je 2.670 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović BatutU Institutu "Torlak" laboratorijski je potvrđeno 1.332 slučaja… »

Sa Zapada ništa novo

Dojče vele 27.02.2018
Srbija je na putu ka Evropskoj uniji uradila mnogo, ali postoji još problema, pre svega kada je reč o vladavini prava, pravosuđu i poštovanju osnovnih prava, kao i odnosima sa Prištinom, ocenjuje Žan-Kod Junker. Predsednik Evropske komisije obišao… »