Politika arhiva vesti 27.02.2018

Vučić: Razumeli smo kancelarku, računamo na podršku Nemačke

Dnevnik 27.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Berlinu da veruje u podršku Nemačke i da ćemo uz njenu pomoć uspeti da pronađemo kompromisno rešenje. Naglasio je da u odnosima Beograda i Prištine nije prihvatljivo rešenje da Srbija bude… »

Dačić odgovorio Pacoliju: Naviknite se da u svetu misle da je nezavisno Kosovo greška; Šef diplomatije Burundija: Nije bilo…

Blic 27.02.2018
Priština treba da se navikne da u svetu postoje oni koji misle da je odluka o priznavanju Kosova bila pogrešna, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija da Dačić navodno nudi oružje u zamenu za… »

Završena runda tehničkog dijaloga, moguć neformalni sastanak Vučića i Tačija u Sofiji

RTS 27.02.2018
Dvodnevni razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, završeni su danas u Briselu. Naredna runda je sledećeg meseca, a neformalni izvori "Tanjuga" u Briselu kažu da bi se susret, istina… »

Dačić: Broj zemalja koje priznaju Kosovo pašće ispod sto

Politika 27.02.2018
Ministar spoljnih poslova Burundija Alan Aime Njamitve odbacio je navode o bilo kakvim uticajima ili pritiscima da ova zemlja povuče odluku o priznanju. Priština treba da se navikne da u svetu postoje oni koji misle da je odluka o priznavanju Kosova… »

Češki poslanik na srpskom: Pogrešili smo kada smo priznali Kosovo

Vesti online 27.02.2018
"Vlast Češke pogrešila je kada je 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", izjavio je danas poslanik u českom parlamentu Jaroslav Foldin, koji boravi predvodi češku delegaciju u poseti Beogradu. Foldin, koji se zajedno s… »

Živković (NOVA stranka): Zukorlić priznao krađu podataka od koalicije Da oslobodimo Beograd

Kurir 27.02.2018
BEOGRAD - Dobra vest je što Muamer Zukorlić, čiju smo krađu podataka predstavnika liste „Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ juče razotkrili, i sam danas priznaje svoje nedelo, rekao je Zoran Živković, predsednik Nove stranke… »

Brnabić sa Junkerom: Strategija za proširenje je ohrabrujuća poruka za region

Kurir 27.02.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom o usvajanju Strategije o proširenju i budućim aktivnostima Srbije na njenom evropskom putu. Brnabić je istakla da je… »

Lazović: Ne znam po kom osnovu sam priveden u policiju

Danas 27.02.2018
Priveden aktivista Ne davimo Beograd Aktivista i kandidat za odbornika Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović priveden je u nedelju na informativni razgovor zbog ispisivanja natpisa „Mesto zločina“ u Hercegovačkoj ulici. On je u policiji… »

Preporuke za zaštitu od hladnog talasa

Danas 27.02.2018
U nаrеdnа tri dаnа, оčекuје sе hlаdni tаlаs којi mоžе nеpоvоljnо uticаti nа zdrаvljе, pоsеbnо коd hrоničnih bоlеsniка, dеcе, trudnicа i stаriјih оsоbа, navodi se na sajtu Instututa „Dr Milan Jovanović… »

Junkerova ucena: Dajte Kosovo pa možete u EU

Pravda 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je sinoć da EU ne može da prihvati u svoje članstvo zemlje koje nisu međusobno rešile teritorijalne sporove i naglasio da je na Beogradu i Prištini da odrede kakvog karaktera će biti traženi… »