Arhiva vesti 03.03.2018

Da li ćemo uskoro imati MacBook sa dva ekrana?

PC Press 03.03.2018
Kompaniji Apple je nedavno odobreno 26 novih patenata, a među njima se našao i dizajn za dual-screen MacBook, koji bi trebalo da eliminiše tastaturu i trackpad iz klasičnog laptop dizajna, te bi zamena tastature drugim ekranom omogućila kompaniji… »

Pola Srbije radi za manje od 37.000 dinara

Danas 03.03.2018
Svaki peti zaposleni radi za platu oko minimalca Dugo je u Srbiji bilo teško ubediti javnost da iznos prosečne zarade, koliko god mali bio u poređenju sa drugim evropskim zemljama, odražava pravu sliku primanja zaposlenih u Srbiji. S jedne strane… »

Tompson "brani" poklič "za dom spremni"

Dnevnik 03.03.2018
ZAGREB: Hrvatski pevač Marko Perković Tompson, u čijoj pesmi "Bojna Čavoglave" se spominje ustaški poklič "za dom spremni", poručuje da ga ne interesuju preporuke Komisije za suočavanje s prošlosću. Članovi te komisije su I bivši komunisti… »

Inicijativa Digitalna Srbija: Digitalna ekonomija je istorijska šansa Srbije

Beta 03.03.2018
Inicijativa Digitalna Srbija predstaviće se sutra na Kopaonik biznis forumu na uvodnom panelu koju će označiti početak tog skupa koji okuplja najznačajnije kompanije, privrednike, ekonomiste, predstavnike vlasti i medjunarodnih finansijskih… »

Kremlj: Američke sankcije Rusiji nezakonite i štetne

Politika 03.03.2018
MOSKVA - Kremlj je danas ocenio produžavanje američkih sankcija Rusiji kao „nezakonito i štetno” dok su odnosi između Rusije i SAD na vrlo niskom nivou. „Nismo nikada bili inicijatori tih sankcija. Smatramo ih nezakonitim i štetnim ne samo za… »

Globalni trgovinski rat postaje stvarnost

SEEbiz 03.03.2018
BERLIN - Nakon što je Trump najavio carine za čelik i aluminij burze Azije, ali i sam Wall Street su već zabilježile pad vrijednosti. Jer to će neminovno dovesti i do protureakcija: EK je već najavio „primjerene mjere". Američki predsjednik… »

Dve milijarde dinara za odbranu od poplava

RTV 03.03.2018
BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede utvrdilo je operativni plan za odbranu od poplava u 2018., kojim su definisane mere za smanjivanje štetnih posledica u koje će država uložiti oko dve milijarde dinara, piše "Blic". Reč je o obimnom dokumentu… »

Usred snežne oluje lopovi bagerom upali u supermarket

B92 03.03.2018
Dablin -- Višečlana kriminalna banda opljačkala je supermarket Lidl u Dablinu u koji je upala ukradenim bagerom uništivši radnju, prenose lokalni mediji. Incident se dogodio u petak usred jake snežne oluje Ema koja je paralisala Irsku. Mnogi putevi… »

Opet prekid u vodosnabdevanju u Vlasotincu

Jugmedia 03.03.2018
Nakon današnje delimične normalizacije stanja u vodosnabdevanju, mutnoća reke Vlasine je u popodnevnim satima ponovo dostigla vrednosti iznad 2000 NTU, što znači da fabrika ne može da preradi takvu vodu. Direktor JKP Vodovod u Vlasotincu Zvonko… »

Lakost prvi put bez krokodila: Upozorava na problem ugroženih životinja

Radio 021 03.03.2018
Francuski modni brend Lakost, u saradnji sa Međunarodnom unijom za očuvanje prirode (IUCN), zamenio je kultni logo krokodila kako bi upozorio na problem ugroženih životinja. Lakost je predstavio deset novih motiva za svoje kultne polo majice i prvi… »