Arhiva » Vesti » Kurir 06.03.2018

"Boj na Mišaru je dobijen": Apsolutna pobeda Nove stranke na izborima u mesnim zajednicama u Šapcu

Kurir utorak, 6. mart 2018.

ŠABAC - Kandidati Nove stranke ostvarili su ubedljivu pobedu na izborima u mesnim zajednicama Mišar i Orašac u Šapcu, održanim u nedelju.

Apsolutnom većinom osvojenih glasova, u Mišaru su "potukli" kandidate Srpske napredne stranke, koji su, kao drugoplasirani, imali čak upola manje glasova od liste Nove, saopšteno je iz ove političke organizacije.

U mesnoj zajednici Mišar svih devet članova Saveta MZ tokom naredne četiri godine biće članovi Nove stranke koji su nastupili na listi „Za lepši Mišar", a u MZ Orašac četiri od ukupno sedam članova Saveta izabrani su sa liste Nove stranke. Broj glasova koji su ostvarili kandidati sa liste „Za lepši Mišar" je 357, dok su kandidati Srpske napredne stranke osvojili tek 186 glasova.

Šef izbornog štaba Nove stranke u Orašcu i Mišaru bio je Aleksandar Simić.

Da je ponosan rezultatima istakao je i lider Nove stranke Zoran Živković koji se oglasio na svom Tviter nalogu.

"Boj na Mišaru je dobijen", napisao je Živković, dok su se ispod njegovog posta nizale čestitke korisnika društvenih mreža i ocene da je mnogo bolje krenuti od lokala, kao u navedenom primeru, nego "bistriti" visoku politiku.

Boj na Mišaru je dobijen. https://t.co/NHx43adRoB — Зоран Живковић (@ZoranDirektno) March 5, 2018

Nova stranka se zahvaljuje građanima Mišara i Orašca na ukazanom poverenju, a ostvareni rezultat obavezuje da to poverenje tokom naredne četiri godine nipošto ne iznevere, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Dragan Kadić)

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.