Izvor: Politika arhiva vesti 16.03.2018

Za dve nedelje male boginje pokosile šestoro ljudi

Politika 16.03.2018
Mart je nekada predstavljao sezonski vrh ove epidemije, ali ne znači da će broj obolelih sledećeg meseca početi da opada, jer to zavisi isključivo od broja vakcinisanih, a ne od prirodnih zakona, izjavio je za naš list epidemiolog dr Zoran… »

Protesti širom Slovačke, građani traže vanredne izbore

Politika 16.03.2018
Bratislava - Desetine hiljada Slovaka ponovo su izašle na trgove Bratislave i više od 30 gradova širom Slovačke, kao i pred slovačke ambasade u 25 zemalja sveta sa zahtevom da se raspišu vanredni parlamentarni izbore, jer njihov gnev ne smiruje… »

Putnica nasrnula na dvoje kontrolora, izgrebala ih i povredila

Politika 16.03.2018
D. B. i L. M. napadnuti su oko 6.15 sati na stajalištu „27. mart” na liniji 33. – Kontrolori „Bus plusa” od početka godine napadnuti 11 puta. Kontrolori kompanije „Bus plus” D. B. i L. M. napadnuti su oko 6.15 sati na stajalištu „27… »

Vukosavljević: Narodni muzej biće otvoren na Vidovdan

Politika 16.03.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej biti svečano otvoren na Vidovdan, 28. juna, čime će „biti ispravljena neverovatna nepravda koja je naneta kulturnom životu”. „Ako ne bude invazije skakavaca… »

U Španiji zaplenjeno skoro tri tone kokaina

Politika 16.03.2018
LISABON – Portugalska i španska policija saopštile su da su zaplenile skoro tri tone kokaina u okviru prekogranične operacije. Zajednička operacija policije dovela je do hapšenja 10 osoba, devet muškaraca i jedne žene, iz Španije i Kolumbije… »

Spomenik Petru Prvom po ideji Zorana Ivanovića

Politika 16.03.2018
Novi Sad – Vajar Zoran Ivanović iz Beograda izradiće Spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću u Novom Sadu, odlučeno je posle konkursa za idejno rešenje. „Politika” prvi put objavljuje kako će izgledati taj spomenik, za koji je konkursom… »

OPCW Rusija: SAD i Velika Britanija poseduju nervni agens kojim je otrovan špijun

Politika 16.03.2018
HAG – Ruski predstavnik u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Hagu Aleksandar Šuljgin rekao je da i Velika Britanija i SAD imaju pristup nervnom agensu korišćenom u trovanju nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji… »

Ambasada SAD: Važno je da Sobranje nastavi reforme

Politika 16.03.2018
Skoplje - Važno je da makedonski parlament nastavi sa svojom agendom i fokusira se na neophodne reforme sa svim partijama koje su rekle da ih podržavaju na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama zemlje, saopštila je američka ambasada u… »

Vučić: Vesić, ipak, utišavan na RTS

Politika 16.03.2018
PROKUPLjE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da saopštenje RTS povodom utišavanja gradskog menadžera Gorana Vesića u emisiji „Upitnik” nije u potpunosti nefer, ali da se iz njega vidi da je Vesić bio utišavan. „Oni ljudi… »

Nestašica jabuka u EU, šansa za Srbiju

Politika 16.03.2018
Najslabija berba u poslednjih deset godina, veliki trgovinski lanci u Evropi ovim voćem snabdevaju se kod nas i u Ukrajini. Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta jer… »