Izvor: Politika arhiva vesti 16.03.2018

Ulica u kojoj se obrušila kuća već 11 dana zatvorena za saobraćaj

Politika 16.03.2018
Prokuplje – Zbog opasnosti od urušavanja susednih kuća, ali i nereagovanja vlasnika koji žive van Prokuplja a kojima je opština naložila da hitno uklone zemlju sa kolovoza, lokalna samouprava je započela izradu elaborata nakon čega će biti… »

Junak bez takmaca

Politika 16.03.2018
Sveta nedelja pozdravi srpsko oružje, a eskadron majora Mihaila Gavrovića zasta kod Surčina, gde on uzviknu svoje prosto, ali neumitno: napred!... Čačak – O ovakvima se nekad pevalo u epu. Mundir je mnoge nosio, on je nosio mundir. Da bi lovac… »

Gradonačelnik Subotice „otplatio” pretnje

Politika 16.03.2018
Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban neće biti krivično gonjen za ugrožavanje sigurnosti Vladimira Polovine, profesora Građevinskog fakulteta u Beogradu, odnosno zato što mu je 26. avgusta uputio niz pretnji i uvreda, među kojima i onu da će mu… »

Licitacija za ukradeni BMV

Politika 16.03.2018
Karavan koji je 2006. godine nestao u Italiji prodat za 1.700 evra. – Za tri godine u budžet uplaćeno više od dva i po miliona dinara od prodaje robe iz carinskih prekršaja. Vidi kako su mi masne ruke od prerađenog ulja. Kupujem ove havarisane… »

Danas je sve svedeno isključivo na politiku

Politika 16.03.2018
Stalno nas voze između dva apsurdna sadržaja, svetle budućnosti i slavne prošlosti, koja se u sadašnjosti nikoga i ne tiču. Kultni reditelj Egon Savin potpisuje svoju novu predstavu „Devedesete” po komadu Gorana Milenkovića na sceni „Raša… »

Najveći zločin u doba mira

Politika 16.03.2018
Stihija u kojoj nestaju kultura, duhovnost, urbane sredine, čitava sela, spomeničko nasleđe, mogućnost života u gradovima, materijalna dobra, životinje... zahvatila je u najširem mogućem obliku prostor Kosova i Metohije 17. marta 2004. Mir je bio… »

Protest za opstanak Glavne železničke stanice u centru

Politika 16.03.2018
Pod sloganom „Železnička van centra zemlja trećeg sveta”, ispred ulaza u Glavnu železničku stanicu, na Savskom trgu, okupili su se članovi Udruženja ljubitelja železnice. Predvodio ih je Karlo Polak, inženjer saobraćaja. On je istakao da su… »

Dačić: Fond za Zapadni Balkan najaktivniji element saradnje

Politika 16.03.2018
Sarajevo - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na drugom sastanku Konferencije ministara spljnih poslova Fonda za Zapadni Balkan da taj Fond predstavlja jedan od „najaktivnijih elemenata regionalne saradnje”, saopštilo je… »

Spomen-obeležje Stefanu Nemanji radiće ruski vajar

Politika 16.03.2018
Profesor Aleksandar Rukavišnjikov pobednik je međunarodnog konkursa za izradu spomenika rodonačelniku loze Nemanjića. Ruski vajar prof. Aleksandar Rukavišnjikov pobednik je međunarodnog konkursa za izradu spomen-obeležja Stefanu Nemanji na Savskom… »

Raonić u polufinalu Indijan Velsa

Politika 16.03.2018
Indijan Vels - Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Sema Kverija sa 7:5, 2:6, 6:3. Meč Raonića i Kverija, 38. i 21. tenisera sveta, trajao je sat i 51 minut… »