Politika arhiva vesti 16.03.2018

"Ostaje samo da Beograd i Prištinu uvek isto pitamo" VIDEO

B92 16.03.2018
Kosovska Mitrovica -- Na današnji dan navršava se tačno dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni. Kosovsko Specijalno tužilaštvo preuzelo je istragu zbog “složenosti slučaja“, dok iz srpskog… »

Skup ministara spoljnih poslova u Sarajevu Dačić: Srbija je na dobrom reformskom putu, prioritet EU

Kurir 16.03.2018
U Sarajevu je danas počeo neformalni sastanak šefova diplomatija "zemalja zapadnobalkanske šestorke", na kojem učestvuje potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, koji je u svom obraćanju poručio da je dobro poznato da je… »

Poslanik DJB Miloš Bošković vratio mandat

Beta 16.03.2018
Poslanik pokreta Dosta je bilo (DJB) Miloš Bošković danas je na pisarnici Skupštine Srbije predao ostavku na mesto poslanika i vratio mandat parlamentu. Bošković je naveo da je vratio mandat zato što nije zadovoljan kojim putem ide DJB i zato što… »

Dačić: Ako Kosovo želi vojsku, neka je potraži u UN

RTS 16.03.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ističe da Rezolucijom 1244 SB UN nije predviđeno formiranje vojske Kosova i poručio da Srbija to neće prihvatiti, te da Srbi u kosovskom parlamentu sigurno za to neće glasati. "Kada je reč o vojsci… »

Đurić: Nećemo odustati od insistiranja na kažnjavanju za martovsko nasilje

Novi magazin 16.03.2018
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je povodom 14 godina od martovskog nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji rekao da Srbija nikada neće odustati od insistiranja na pravdi i kažnjavanju krivaca. "Danas… »

Haradinaj: O demarkaciji nismo našli zajednički jezik sa Srpskom listom

Novi magazin 16.03.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nisu pronašli zajednički jezik sa Srpskom listom oko podrške zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i pozvao nekadašnje članove Samoopredeljenja koji su… »

Mondolini: Nema problema između mene i Vulina

Danas 16.03.2018
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni izjavio je danas da je pitanje o problemima francuske kompanije „Trigano“ pitanje ni o čemu, jer nema nikakvih problema između ministra odbrane Aleksandara Vulina i ambasadora Francuske u Srbiji… »

EK: Vučić i Tači 23. marta na sastanku kod Mogerini

Dnevnik 16.03.2018
BRISEL: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove. Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske… »

Vlada usvojila tri predloga prosvetnih zakona, među njima i zakon o udžbenicima

Blic 16.03.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri predloga zakona iz oblasti prosvete: Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, Predlog zakona o udžbenicima i Predlog zakona o prosvetnoj inspekciji. Na sednici je usvojen i… »

Miščević: Broj otvorenih poglavlja zavisiće od izveštaja EK

Beta 16.03.2018
Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je danas da je Beograd spreman da u junu otvori pet poglavlja u pregovorima u članstvu o EU, ali da će konačna odluka zavisiti od izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije koji će biti… »