Politika arhiva vesti 16.03.2018

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Preuzeli smo istragu o ubistvu Ivanovića, predmet još nismo analizirali

Večernje novosti 16.03.2018
U interesu je Specijalnog tužilaštva i žitelja Kosova da otkriju slučaj ubistva političara Olivera Ivanovića - tvrdi se u saopštenju. Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova saopštilo je da još nije analiziralo predmet Oliver Ivanovića, te da u ovoj… »

Svilanović: Strategija o proširenju odlična vest

Dnevnik 16.03.2018
SARAJEVO: Generalni sekretar Veća za regionalnu saradnju, Goran Svilanović, koji učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana u Sarajevu, izjavio je da je nedavno objavljena strategija EK o proširenju odlična vest. Ona, kazao je… »

Poslanik DJB Miloš Bošković vratio mandat

Beta 16.03.2018
Poslanik pokreta Dosta je bilo (DJB) Miloš Bošković danas je na pisarnici Skupštine Srbije predao ostavku na mesto poslanika i vratio mandat parlamentu. Bošković je naveo da je vratio mandat zato što nije zadovoljan kojim putem ide DJB i zato što… »

Dačić: Ako Kosovo želi vojsku, neka je potraži u UN

RTS 16.03.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ističe da Rezolucijom 1244 SB UN nije predviđeno formiranje vojske Kosova i poručio da Srbija to neće prihvatiti, te da Srbi u kosovskom parlamentu sigurno za to neće glasati. "Kada je reč o vojsci… »

Đurić: Pogrom opominje na empatiju i solidarnost

Danas 16.03.2018
Godišnjica martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji obavezuje nas na saosećanje sa porodicama stradalih i onih koji 14 godina kasnije i dalje čežnjivo upiru pogled ka svom zavičaju, nemoćni da se u njega vrate, navodi se u saopštenju. Taj tragični… »

Haradinaj nije ubedio Srpsku listu da glasa za demarkaciju

B92 16.03.2018
Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio da nije pronađen zajednički jezik sa Srpskom listom oko podrške zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji. On je pozvao nekadašnje članove Samoopredeljenja koji su formirali posebnu… »

Mondoloni: Odlični odnosi s Vulinom, nema problema

B92 16.03.2018
Beograd -- Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio da je sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u odličnim odnosima i da nema nikakvih razmirica. Mondoloni je, naime, juče boravio u Kragujevcu, gde je rekao da već 15 dana… »

Vučić i tači sastaju se u Briselu 23. Marta: Razgovaraće o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i sprovođenju…

Kurir 16.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove. "Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske… »

Vlada usvojila tri predloga zakona iz oblasti prosvete

Večernje novosti 16.03.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri predloga zakona iz oblasti prosvete. BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri predloga zakona iz oblasti prosvete: Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije… »

Miščević: Broj otvorenih poglavlja zavisiće od izveštaja EK

Beta 16.03.2018
Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je danas da je Beograd spreman da u junu otvori pet poglavlja u pregovorima u članstvu o EU, ali da će konačna odluka zavisiti od izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije koji će biti… »