Izvor: BBC News arhiva vesti 25.05.2018

Kviz: Koliko znate o primeni Opšte uredbe o zaštiti podataka u Srbiji

BBC News 25.05.2018
Proverite koliko znate o novoj evropskoj regulativi i tome šta ona znači za građane Srbije. Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti stupila je na snagu. Nova regulativa donosi nova prava ali i obaveze za svih 28 članica Evropske unije, ali i sve… »

Abortus: Referendum u Irskoj i balkanska borba

BBC News 25.05.2018
Irkinje možda dobiju pravo da same odlučuju o abortusu - pravo koje je u bivšoj Jugoslaviji bilo dostupno još 1974. Irci odlučuju o promeni zakona o abortusu sadržanom u Osmom amadmanu Ustava ove zemlje koji ne dozvoljava abortuse. Amandman je donet… »

Harvi Vajnstin optužen za silovanje

BBC News 25.05.2018
Holivudski producent se suočava s optužbama dve žene u Njujorku. Holivudskog producenta Harvija Vajnstina optužile su dve žene u Njujorku za silovanje i nekoliko drugih dela seksualnog zlostavljanja. Vajnstin se predao policiji. Više desetina žena… »

Deni Bojl će režirati sledećeg Bonda

BBC News 25.05.2018
Peti film sa Denijelom Krejgom kao Džejms Bondom imaće premijeru 25. okrobra 2019. Oskarovac Deni Bojl će režirati dvadeset peti film o Džejmsu Bondu, a glavnog junaka će ponovo glumiti Danijel Krejg. Svečana premijera najavljena je za 25. oktobar… »

Ubistvo Brisa Tatona: Dugotrajni slučaj smanjenih kazni

BBC News 25.05.2018
Još jednom kaznom koja je manja nego u prethodnom postupku, suđenje za ubistvo Brisa Tatona privedeno je kraju. Devetogodišnji put srpskog pravosuđa u slučaju ubistva Brisa Tatona staje u dve brojke - sa početnih 240 godina zatvora za ubice… »

Pametni uređaj Aleksa snimio i poslao privatan razgovor

BBC News 25.05.2018
Amazon, tehnološki gigant čiji je Aleksa proizvod, ponudio je krajnje zbunjujuće objašnjenje ovog događaja. Par u Portladnu u Oregonu se šalio da uređaj Aleksa možda prisluškuje njihov privatni razgovor. Šala više nije bila smešna kada su… »

Analiza: Izveštaj o obaranju MH17 stavlja Srbiju u neprijatan položaj

BBC News 25.05.2018
Izveštaj međunarodnih istražitelja stavlja srpsku diplomatiju pred iskušenje. Međunarodni istražni tim objavio je u četvrtak, prvi put zvanično, da je malezijski putnički avion oboren ruskom raketom koju su sa ukrajinskog tla ispalili… »

Zabraniti ili ignorisati: Kako se Azija bori protiv „lažnih vesti“

BBC News 25.05.2018
Neke azijske zemlje napadaju ono što smatraju lažnim vestima, dok većina ne preduzima ništa. Svi pričaju o lažnim vestima. Predsednik Tramp se na njih poziva svaki put kad vidi kritički napisan članak, papa je osudio njihovo postojanje, vlade se… »