Poslanici Skupštine Srbije o privođenju Mehe Omerovića na aerodormu u Frankfurtu

Beta 06.06.2018

Poslanici Srpske radikalne stranke danas su na sednici Skupštine Srbije ponovo zatražili da poslanik Socijademokratske partije Srbije Meho Omerović podnese ostavku zbog privođenja na aerodromu u Frankfurtu jer je izašao iz "đuti fri šopa" ne plativši kozmetiku.

Pošto su radikali uporno govorili o tome tokom rasprave o amandmanima, navodeći da je Omerović "lopov" i da vladajuća koalicija mora da zauzme stav o tome, predsednica Skupštine Maja Gojković je zatražila od poslanika da se uzdrže od komentarisanja da je reč o krivičnom delu krađe dok se ne dobije izveštaj nadležnih organa.

Ona je rekla da jedino zna da se poslanik Omerović u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet.

"Svesna sam da je tema vrlo delikatna i da moramo da insistiramo kod nadležnih organa koji mogu da nam pomognu, da nam pomognu da nam daju nekakvo razjašnjenje šta se zaista desilo na aerodromu u Frankfurtu, kako ne bi pala ružna slika na rad naših parlamentaraca", rekla je Gojković.

Ona je kazala i da ima stav o tom slučaju, ali da "nije vlasna da ga iznosi" dok ne dobije službeno obaveštenje o tom dogadaju.

Gojković je zatim pozvala radikale da "ne zloupotrebljavaju" skupštinski Poslovnik i kazala da će im oduzeti vreme za raspravu ako nastave da govore mimo dnevnog reda.

Poslanica SRS Vjerica Radeta je rekla da je Omerović "naneo veliku štetu Skupštini Srbije i državi" i da je "sramota što se posle krađe parfema i karmina pozvao na diplomatski imunitet".

"Mi zaista očekujemo da vladajuća većina razgovara o tome i da se taj problem reši barem tako što će valjda pasti na pamet nekome da kaže Omeroviću da bi u najmanju ruku bilo korektno da podnese ostavku, i da se bar skloni sa očiju javnosti", rekla je Radeta.

Radikali su ocenili da je Omerović tim postupkom "osramotio celu Srbiju" i da je "na ceo srpski narod zalepio ružnu etiketu".

Omerovićev kolega iz SDPS Milorad Mijatović je kazao da se zloupotrebljava jedan "nesrećan događaj", i da niko ne može biti kriv dok se to ne dokaže.

"Dozvolite da nadležni organi iz Nemačke podnesu izveštaje iz istrage, pa tek onda da govorimo o činu koji se desio", zatražio je Mijatović i kazao da će SDPS tada dati svoj odgovor.

Omerović je pre nekoliko dana tokom službenog putovanja s delegacijom Skupštine, priveden jer nije platio kozmetiku. Omerović je po povratku rekao da je zbog "stomačnih problema" morao da brzo izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

(Beta, 06.06.2018)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »