Izvor: Politika arhiva vesti 06.06.2018

Za obnovu stanovništva: Svaka druga žena da ima troje dece

Politika 06.06.2018
Da bismo obnovili stanovništvo u Srbiji potrebno je da skoro svaka druga žena ima troje dece, kazala je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je navela da je od 2001. do 2015. godine u Srbiji… »

„Fijat” uložio u Srbiju 1,4 milijarde evra – planira i više

Politika 06.06.2018
Italijani ne nameravaju da se povuku sa srpskog tržišta mada im ove godine ističe ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku, u kojoj imaju 67 odsto udela. „Fijat” je investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu… »

Vesić kandidat SNS za zamenika gradonačelnika Beograda

Politika 06.06.2018
Gradski odbor SNS iz Beograda odlučio je jednoglasno da za zamenika gradonačelnika predloži Gorana Vesića. Za članove Gradskog veća SNS će predložiti Dragomira Petronijevića, Tanju Popović, Stevu Marušića, Miloša Dangubića, Gavrila… »

Priština i Tirana objedinili carine

Politika 06.06.2018
PRIŠTINA - Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal „Juropijan Vestern Balkans”. Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. Portal… »

Han: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna

Politika 06.06.2018
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim rečima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu. „Mislim da Srbija dobro napreduje… »

Merkel: Nema više ograničenja za deportaciju Avganistanaca

Politika 06.06.2018
BERLIN – Nemačka vlada ne vidi više razlog da se uzdržava od deportovanja ljudi za Avganistan iz bezbednosnih razloga, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. „S naše tacke gledišta, ograničenja ne postoje”, rekla je Merkel… »

Putin: Sankcije neće obuzdati razvoj Rusije

Politika 06.06.2018
MOSKVA – Sankcije neće moći da „obuzdaju” razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. „Ne iznenađuje nas postojanje nekih… »

Grčka i Mađarska u središtu prevare velikih razmera

Politika 06.06.2018
BRISEL – Evropska služba za suzbijanje prevara (OLAF) sumnja da su Grčka i Mađarska u središtu višemilionske prevare, koja se odnosi na uvoz kineske odeće i obuće, potcenjene vrednosti, posredstvom infrastrukture novog kineskog „Puta svile”… »

Zbog susreta Trampa i Kima zatvara se vazdušni prostor Singapura

Politika 06.06.2018
SINGAPUR – Vazdušni prostor iznad Singapura biće zatvoren tokom samita SAD i Severne Koreje sledeće nedelje, javlja Rojters pozivajući se na upozorenje koje su izdale vlasti iz avijacije. Ova jugoistočna azijska država grad koja će 12. juna biti… »

BIP-u zabranjena reklama za pivo

Politika 06.06.2018
REM obavestio medije da prekinu emitovanje spota u kome se čuju stihovi pesme za decu Dušana Radovića „Zdravica”. – Proizvođač poručio da će se žaliti i da pesma, po njihovom mišljenju, nije dečja. Svi mediji koji su do sada prikazivali… »