Izvor: Politika arhiva vesti 06.06.2018

Stefanović: Mentori da kažu, a ne Priština, da neće ZSO

Politika 06.06.2018
Ako je cilj Prištine da na vrlo neozbiljan i neodgovoran način blokira pregovore u Briselu i da nikada ne dođe do formiranja ZSO to treba da kažu ne prištinski funkcioneri nego njihovi mentori koji ih najsnažnije podržavaju u njihovim naporima za… »

Dijalog u krizi, Brisel u tišini

Politika 06.06.2018
Neka se izjasne mentori takozvanog nezavisnog Kosova, poručio je Nebojša Stefanović. Kad već Ramuš Haradinaj javno priznaje da Kosovo nema spoljnu politiku i da „pripada klubu koji vodi Amerika”, treba li rezolutnu odluku Avnija Arifija o… »

Ko su Putinovi favoriti na Svetskom prvenstvu

Politika 06.06.2018
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izdvojio je fudbalske reprezentacije Argentine, Brazila, Nemačke i Španije kao favorite za osvajanje Svetskog prvenstva koje počinje u Rusiji 14. juna. Putin je, u intervjuu za kinesku radio-televiziju… »

Đilas i Šolak osvajaju medijski prostor Srbije

Politika 06.06.2018
„Junajted medija” predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji „Dajrekt medija” na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje „Dajrekt… »

Delegacija od 350 Jagodinaca otputovala u Grčku

Politika 06.06.2018
JAGODINA - U organizaciji Skupštine grada, večeras je autobusima za Paraliju u Grčkoj otputovalo 350 jagodinskih privrednika, političara, medicinara, vaspitača, sveštenika, studenata, penzionera, golubara... Oni će u Paraliji i ovom delu Grčke… »

Eksplozija u bagdadskom skladištu oružja, najmanje sedmoro mrtvih

Politika 06.06.2018
BAGDAD - Najmanje sedmoro ljudi je večeras poginulo a više ranjeno u eksploziji u skladištu oružja u bagdadskoj šiitskoj četvrti Sadr Siti, naveli su izvori bliski službama bezbednosti. „Skladište oružja je eksplodiralo u Sadr Sitiju a snage… »

Šarčević: Uskoro predlog statuta Nacionalnog tela za akreditaciju fakulteta

Politika 06.06.2018
BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će predlog statuta Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanja verovatno stići u Vladu Srbije do kraja ove sedmice. „Ja… »

Joksimović: Do kraja juna dobre vesti iz Brisela

Politika 06.06.2018
BRISEL - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Srbija do kraja juna može da otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom. Ona je, posle sastanka sa komesarom Johanesom Hanom, u Briselu… »

Tenzije između SAD i Kine pred samit u Singapuru

Politika 06.06.2018
Zveckanje oružjem u Južnom kineskom moru dolazi povrh sukoba zbog carinskih tarifa koji preti da preraste u trgovinski rat. Zbog carina, Tajvana i Južnog kineskog mora, odnosi između Amerike i Kine pogoršavaju se baš pred samit između Donalda… »

Gase školu "Miloš Crnjanski"

Politika 06.06.2018
U gradskoj upravi tvrde da je urađen elaborat koji pokazuje da je škola koja nosi ime velikog pisca neracionalna. Subotica – Osnovna škola „Miloš Crnjanski” se gasi i njenih 368 učenika prebacuju se u susednu školu „Jovan Mikić”… »