Izvor: Vesti online arhiva vesti 14.06.2018

Migranti i terorizam najveće brige građana EU

Vesti online 14.06.2018
Imigracija i terorizam najviše zabrinjavaju Evropsku uniju kao blok, ali poverenje u EU i optimizam u pogledu njene budućnosti beleže uspon, pokazuju danas objavljeni rezultati ankete Evropske komisije. Anketa "Eurobarometar", koju Komisija dvaput… »

Šefica Euleksa: Naš najveći uspeh je što se gasimo

Vesti online 14.06.2018
Šefica Misije EU za obezbeđivanje vladavine prava na Kosovu (EULEKS) Aleksandra Papadopulu izjavila je da rad Misije smatra uspehom, u trenutku kada smanjuje obim svojih operacija. - Naš najveći uspeh je činjenica da postepeno odlazimo - rekla je… »

Mislila da je sahranila muža, a on joj došao na vrata posle godinu dana

Vesti online 14.06.2018
Jedna Japanka je nekog davljenika identifikovala kao svog nestalog muža, ali joj je muž sada, godinu dana kasnije, živ i zdrav došao kući. Tokijska policija je danas saopštila da je telo nađeno juna 2017. godine u jednoj reci bio neki drugi nestali… »

Počeo Mundijal!

Vesti online 14.06.2018
Svetsko prvenstvo u fudbalu danas je svečano otvoreno na moskovskom stadionu Lužnjiki pred oko 80.000 gledalaca, uoči utakmice Rusije i Saudijske Arabije. Prvi put u istoriji svetskih prvenstava dva najslabija učesnika po FIFA rang listi igraće na… »

Čerčesov: Opušten juče, opušten danas

Vesti online 14.06.2018
Tradicija je bila protiv Rusa, jer je davno bila 2002, kada je "zbornaja" ostvarila poslednju pobedu na Mundijalima, a Putin imao zanimljiv dijalog. Sada je sve lakše... Sadijska Arabija je pregažena na otvaranju Svetskog prvenstva sa 5:0 (tri gola… »

"Tesla" otpušta kako bi konačno počela da profitira

Vesti online 14.06.2018
Američka kompanija "Tesla", jedan od lidera u proizvodnji električnih automobila, otpustiće oko devet odsto radne snage. Cilj Tesle je da posle višegodišnjeg finansijskog minusa konačno postane profitabilna kompanija. Ovu odluku je obznanio direktor… »

Zašto je Apple zabranio rudarenje kriptovaluta na svojim uređajima?

Vesti online 14.06.2018
Developeri aplikacija, koji bi da zarade na trendu sa kriptovalutama moraće da preskoče Apple telefone. Apple je u najnovijoj polisi privatnosti implementirao pravilo kojim se zabranjuje rudarenje kriptovaluta na iPhone ili iPad uređajima. Ažurirane… »

Naučnici tvrde: Preboleti raskid je isto kao skinuti se sa droge

Vesti online 14.06.2018
Oni koji neutešno pate zbog propale ljubavi možda za to imaju biološki razlog. Novo istraživanje mozga sugeriše da je prevladavanje ljubavnog bola slično borbi sa zavisnošću, piše Livescience. Studija je jedna od prvih koja istražuje mozak osoba… »

Svi naši referendumi (4): Večite mućke s Kosovom

Vesti online 14.06.2018
Referendum na severu Kosova je referendum koji je održan 14. i 15. februara 2012. u četiri opštine Severnog Kosova. Glasači su se izjašnjavali o pitanju: "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Kosovo?" Cilj referenduma je izjašnjavanje… »

Grci u problemu zbog turista: Ovo je nedopustivo

Vesti online 14.06.2018
Ove godine Grčku će posetiti 32 miliona inostranih turista, što je za 100 odsto više od 15 miliona, koliko je posetilo ovu zemlju 2010. godine i 10 puta više u odnosu na broj od pre 10 godina. Santorini je trenutno pretrpan turistima, a na samo 76… »