Arhiva » Vesti » Radio 021 14.06.2018

Vojnik na džip u Avganistanu stavio nacističku zastavu

Australijski vojnik koji je postavio zastavu sa nacističkom svastikom na borbeno vozilo u Avganistanu pre više od 10 godina, pogrešio je i kažnjen je na vreme, izjavio je danas australijski premijer Malkom Turnbul nakon što se forografija tog incidenta pojavila u javnosti.

Radio 021 četvrtak, 14. jun 2018.  |  Tanjug

Zastava je bila zakačena na vojni džip tokom parole u Avganistanu 2007. godine, a fotografiju je objavio australijski javni servis ABC.

"Zastava je uklonjena, a službenik umešan u incident je disciplinski kažnjen. To je bilo pogrešno i komandanti su ga kaznili na vreme", rekao je Turnbul.

Australija je, kao saveznica SAD, imala trupe u Avganistanu 17 godina koje su se borile protiv talibana i drugih islamskih ekstremista. Kako se navodi, ponašanje tih trupa u periodu od 2005. do 2016. godine je pod istragom, zbog optužbi da su koristili neprimerenu silu i zanemarivali ljudske živote tokom misije.

"Potpuno je neprihvatljivo koristiti tu zastavu. To je u potpunosti u suprotnosti sa vrednostima Australijskih snaga odbrane", izjavila je australijska ministarka odbrane Maris Pejn.

Autor: Tanjug


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Talibani

©2019 Netmark d.o.o.