Beograd arhiva vesti 26.06.2018

„Zbog prepoterećenosti vozača, nova saobraćajna nezgoda vozila GSP“

Danas 26.06.2018
Nakon poslednjeg sudara tramvaja sa smrtnim ishodom, sindikat SOS u GSP "Beograd" zahteva reakciju direktora i poštovanje prava zaposlenih Sindikat SOS u GSP „Beograd“ ponovo najoštrije upozorava rukovodstvo tog preduzeća da je povećan broj udesa… »

Organska hrana na fotografijama: Neobična izložba posle radionica u Poljoprivrednoj školi

Blic 26.06.2018
U dvorištu Poljoprivredne škole sa domom učenika PK "Beograd" otvorena je neobična izložba fotografija na recikliranom papiru na kojima je zabeležen proces organske proizvodnje. Izložbom je završen šestomesečni projekat usmeren ka tome da se… »

Usporeno ka Karaburmi i Mirijevu

Večernje novosti 26.06.2018
U toku su radovi na sanaciji kolovoza u Višnjičkoj ulici, zatvoren smer od centra prestonice. Kako nam je rečeno iz JKP "Beograd put", planirano je da se na navedenoj trasi kolovoz sanira do 9. jula. U NAREDNE dve nedelje, do 9. jula, svi koji se… »

Skupština grada usvojila odluku o izradi plana za izgradnju metroa

Studio B 26.06.2018
Na trećoj redovnoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen je predlog plana o izgradnji prve linije beogradskog metroa koja počinje 2020. godine. Za ovu odluku nisu glasali odbornici opozicije. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je zapanjen… »

Plan za metro – za dve godine

Politika 26.06.2018
Izrada ovog dokumenta trebalo bi da traje 27 meseci i to po fazama. Čije trasiranje metroa je više u interesu Beograđana, ono iz vremena vlasti Dragana Đilasa ili aktuelno, bila je jedna od glavnih tema oko kojih su se lomila koplja na trećoj sednici… »

Vesić jasno poručio: Vlast Dragana Đilasa nije uspela da reši nijedan projekat, što je i dobro, jer ko zna kako bi to…

Srbija danas 26.06.2018
Tačno. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas u gradskom parlamentu da će izgradnja metroa, odnosno prve linije sigurno početi do kraja 2020. godine. Vesić je potom obrazložio da ova vlast rešava sve projekte, a da s druge… »

Bazdi ceo zemun: Neprijatan miris danima guši Zemunce, od smrada ne može da se diše

Kurir 26.06.2018
Stanovnike Zemuna već daniima muči težak i neprijatan miris koji otežava disanje i izaziva veliku nervozu građana, koje niko ne obaveštava u čemu je problem. Smrad koji se oseća u Zemunu podseća na zadah ptičjeg izmeta, a kako javljaju čitaoci… »

Još jedno igralište u Borči

Studio B 26.06.2018
Otvoreno je šesto igralište za decu u Borči koje se prostire na 250 kvadratnih metara, a čiju je izgradnju finansirala opština. Prvi čovek Palilule Aleksandar Jovičić podseća da je ta opšina do sada izdvojila ukupno 25 miliona dinara za… »

Nova zgrada Filharmonije biće na Novom Beogradu

Politika 26.06.2018
Nova zgrada Filharmonije biće izgrađena u Bloku 13 na Novom Beogradu, odlučili su danas odbornici Skupštine grada Beograda. Odbornici su odlučili i da pasaž između Jugoslovenske kinoteke i zgrade sadašnje Filharmonije na Studentskom trgu, ponese… »

Kratak zastoj zbog nezgode u Karađorđevoj ulici

Blic 26.06.2018
Manja saobraćajna nezgoda dogodila se danas nešto posle 15 sati u Karađorđevoj ulici zbog čega je saobraćaj privremeno bio obustavljen. Kako je objavljeno na društvenim mrežama tramvaj na liniji broj 11 je stajao jer je tramvaj zakačio autobus… »