Beograd arhiva vesti 26.06.2018

Za prinudne upravnike mesečno od 240 do 366 dinara

Politika 26.06.2018
Skupština grada Beograda utvrdila je iznos naknade koju će stanari koji nisu izabrali upravnika zgrada plaćati za usluge profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava i iznosiće, u zavisnosti od veličine zgrade od 240 do 366 dinara na… »

Gradska Skupština danas o nizu važnih odluka: Pred odbornicima Beograda plan za metro, evo kako će funkcionisati saobraćaj…

Kurir 26.06.2018
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Skupština grada na današnjoj sednici doneti niz važnih odluka za funkcionisanje grada, među kojima je i ona o izradi plana za metro, sa šinskim sistemima, kako bi bi metro počeo da se… »

Postavljena je prva od najavljene 54 fontane - i tviteraši su zgroženi

Noizz 26.06.2018
Projekat gradske vlasti 54 fontane i zvanično je pokrenut, a prva u nizu postavljena je u Zemunu na raskrsnici Gospodske i Lagumske ulice. Tviter, očekivano, nije zadovoljan. Fontana sa česmom smeštena je na početku pešačke zone, a ova ulica je… »

Jedina "zelena" garaža u Evropi kod „Obilića”

Večernje novosti 26.06.2018
Zatvoreni parking na Obilićevom vencu dobio sertifikat "Parksmart" i to je prva garaža u Evropi koja je dobila ovu vrstu priznanja. GARAŽA "Obilićev venac" dobila je sertifikat "Parksmart", čime je postala prva "zelena" garaža u Evropi. Tim povodom… »

Mirna noć iza beograđana: Bez saobraćajki u prestonici, hronične bolesnike muči loše vreme

Kurir 26.06.2018
Noć u Beogradu protekla je mirno, bez saobraćajnih nezgoda, a hronični bolesnici su se za pomoć javljali u umerenom broju, rekao je saradnik Hitne pomoći za komunikaciju Mirko Lutovac. Prema njegovim rečima, Hitna pomoć je noćas imala ukupno 91… »

Udes kod Hrama: Skuter izgoreo posle sudara sa automobilom, vozač povređen

Blic 26.06.2018
U saobraćajnoj nezgodi danas oko 16.30 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Tiršove, nedaleko od Hrama Svetog Save, lakše je povređen vozač skutera, a njegov dvotočkaš potpuno je izgoreo, saznaje "Blic". - Došlo je do sudara putničkog vozila i… »

Šesti kup matematičke gimnazije: Narednih dana nadmeću se takmičari iz 12 zemalja

Blic 26.06.2018
Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio Šesti kup Matemačke gimnazije - međunarodno takmičenje iz matematike, informatike i fizike koje je u našoj prestonici okupilo najbolje predstavnike iz 12 evropskih zemalja. Šesti… »

Vesić: Metro, projekat od nacionalnog značaja

Danas 26.06.2018
Metro u Beogradu će se graditi po fazama, uključujući i prvu liniju koja će se raditi u četiri faze. Naš posao je da do 2020. krenemo u gradnju metroa i u tome ćemo i uspeti, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić na sednici Skupštine… »

Mladenović: Problem ambrozije zahteva sistemsko rešenje i pomoć građana

Danas 26.06.2018
Gradski odbornici usvojili su danas i Predlog programa – ambrozija kao zdravstveni rizik, monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuređenih površina na teritoriji grada Beograda u 2018. godini, navodi se u saopštenju. Pomoćnik gradonačelnika Andreja… »

Vesić: Borimo se protiv zloupotrebe u privatnim vrtićima

Danas 26.06.2018
Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada za 2018/2019. godinu. Zamenik gradonačelnika Goran… »