Beograd arhiva vesti 26.06.2018

Nagrade za najbolje đake sa Novog Beograda

Blic 26.06.2018
Opština Novi Beograd je tradicionalno i ove godine, prigodnim poklonima nagradila učenike novobeogradskih osnovnih i srednjih škola koji nose titulu vukovca, sportiste ili đaka generacije. Klasike domaće književnosti dobilo je 370 učenika osnovnih… »

(Video) Monasi prevaranti "drže" centar Beograda: Pašćete na njihov širok osmeh i molećiv pogled, ali ako ih naljutite...

Blic 26.06.2018
Izgledaju kao pravi budistički monasi, nose prepoznatljivu narandžastu odeću i već danima špartaju centrom Beograda. Prijatni su, učtivi i nasmejani, ali ima jedna stvar zbog koje se trenutno naljute i besno vam okreću leđa. Otkud oni ovde i koja… »

Meksikanka devojka voli Srbiju: Lepotica zapevala himnu kosovskih junaka i oduševila sve (video)

Srbija danas 26.06.2018
Odlučujući meč za Orlove igra se u sredu od 20.00 časova. Da reprezentacija Srbije ima veliku podršku i simpatije širom sveta, dokazala je jedna devojka iz Meksika. Ona je u centru Moskve, ispred kamere, otpevala himnu kosovskih junaka koja epskim… »

Od dečačke borbe za život do ponosnog dede: Radio sam nekad za komad slanine, a Dom za decu na Voždovcu od mene je napravio…

Blic 26.06.2018
Da se i iz najveće životne nedaće, nemaštine i ponora može roditi čovek kome je drugo ime plemenitost, a pomaganje napuštenoj deci životna misija, svedoči priča Anastasa Skakoskog. Potresnu životnu priču punu uspona i padova, nekadašnji… »

Očekujte gužve u Višnjičkoj: Radovi će trajati do 9. jula

Blic 26.06.2018
Umesto uobičajenih saobraćajnih čepova, taksisiti javljaju da se u špicevima stvaraju zastoji u oba smera u Višnjičkoj ulici, a tako će, prema rečima nadležnih biti gotovo do sredine jula i to zbog izvođenja radova. Iz JP "Putevi Beograda"… »

Letnji red vožnje: U garažama preko leta čak 106 autobusa privatnog prevoznika, ali i veliki broj trolejbusa

Blic 26.06.2018
Novi letnji red vožnje doneo je značajnije redukcije na linijama koje obavljaju privatni prevoznici, kazao je za "Blic" Drago Tošić, predsednik Konzorcijuma privatnih prevoznika na čelu sa "Arivom Litas". - Mi imamo 106 autobusa koji su… »

Suve slavine: Delovi Kaluđerice danas bez vode

Blic 26.06.2018
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, danas od 9 do 15 sati, bez vode će biti potrošači u naselju Kaluđerica. Ulice u kojima će potrošači imati prekid u snadbevanju jesu Žikice Jovanovića Španca, Bubanjska, Ružina… »

Jutarnji špic: Zastoji na Karaburmi i auto-putu

Blic 26.06.2018
Veći broj vozila ovog jutra beleži se na Brankovom mostu u smeru ka gradu, a značajna gužva uočava se u ulici Dragoslava Srejovića, u smeru ka Bogosloviji, kažu iz Beogradskog taksija. Nešto obimniji intenzitet saobraćaja je i u Višnjičkoj… »

Letnji red vožnje do 3. septembra

Večernje novosti 25.06.2018
Beograđane će od danas prevoziti znatno manji broj autobusa, tramvaja, kao i trolejbusa. Redukcija polazaka na prigradskim linijama po planu počinje 1. jula. Do Ade Ciganlije će voziti pet linija. Letnji red vožnje na snazi je od danas pa… »

Beograd će i dalje plaćati boravak u privatnim vrtićima, ali će kriterijumi biti znatno oštriji

Telegraf 26.06.2018
Privatni vrtići često ne prijavljuju nedolazak dece, pa uzimaju novac od grada iako mališani nisu pod njihovim krovom. Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim… »