Svet arhiva vesti 29.06.2018

Samit EU: Turskoj još tri milijarde evra, Balkan bitan za blokadu imigracije

Politika 29.06.2018
BRISEL – Lideri Evropske unije su u okviru sveobuhvatnih mera za zaustavljanje ilegalne imigracije odlučili u Briselu da Turskoj daju još tri milijarde evra, i ukazali da je saradnja i podrška zemljama Zapadnog Balkana takođe bitna za razmenu… »

Novinari iz Anapolisa ubijeni u "namernom" napadu na dnevni list Kapital Gazet

BBC News 29.06.2018
Vlasti kažu da je napad na novinsku redakciju iz Merilenda jedan od najsmrtonosnijih kad su u pitanju mediji u Americi. Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u… »

Uhapšena Suzan Sarandon: Protestovala protiv Trampa

Vesti online 29.06.2018
Američka policija uhapsila je skoro 600 žena među kojima i holivudsku glumicu Suzan Sarandon, koje su održale protest i u znak podrške migrantima sele ispred zgrade američkog Senata. Prema navodima policije u Vašingtonu, uhapšeno je 575 osoba zbog… »

Merkel: Grčka i Španija će preuzeti nazad migrante

Politika 29.06.2018
BRISEL – Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su Grčka i Španija izrazile spremnost da prihvate nazad migrante registrovane u tim zemljama, koji su zatim otišli u Nemačku. Nakon samita EU u Briselu, Angela Merkel je rekla da su se… »

Vojska SAD napušta Seul posle 70 godina

Radio 021 29.06.2018
SAD danas formalno okončavaju sedam decenija dugo vojno prisustvo u Seulu, otvaranjem novog glavnog štaba dalje od severnokorejske granice. Američke trupe su bile stacionirane u Seulu otkako su prvi put došle u Južnu Koreju 1945, da bi razoružale… »

Sakašvili osuđen na 6 godina robije: Bivši predsednik Gruzije kriv za skrivanje dokaza o prebijanju opozicionara

Kurir 29.06.2018
Sud u Gruziji osudio je u odsustvu bivšeg predsednika te zemlje Mihaila Sakašvilija na šest godina zatvora zbog zlouptrebe vlasti i pokušaja da prikrije dokaze o prebijanju jednog opozicionog člana parlamenta, dok je bio predsednik. Pristalice… »

CNN: Zaboravite fudbal, Putin je pobednik

Vesti online 29.06.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin od početka Svetskog prvenstva u fudbalu igra svoju igru državnika, primajući redom predsednike i druge visoke zvaničnike. Takođe, za svetsko prvenstvo prodato je preko 2,5 miliona karata, što je Rusiju stavilo na… »

Nevreme nije ugrozilo Hilandar

Večernje novosti 29.06.2018
Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, zahvatilo je pre tri dana manastir Hilandar koji tom prilikom nije bio ugrožen, niti oštećen, ali je šteta pričinjena putevima. Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, zahvatilo je… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Himlerova ćerka radila za nemačku tajnu službu

Danas 29.06.2018
Gudrun Burvic, kćerka Hajnriha Himlera, radila je za nemačku obaveštajnu službu BND od 1961. do 1963. godine, potvrdila je ta agencija. Burvic, kćerka arhitekte Holokausta i sama nacista do smrti, bila je zaposlena u BND u mestu u blizini Minhena… »