Svet arhiva vesti 29.06.2018

Evrima na migrantsku "invaziju"

Večernje novosti 29.06.2018
Lideri Evropske unije posle neprespavane noći postigli kompromis oko izbegličke krize. Turskoj tri milijarde, Africi 500 miliona n Pomoć i Zapadnom Balkanu. Spas za Angelu. BRISEL OD STALNOG DOPISNIKA OD suštinskog je značaja saradnja sa partnerima… »

Novinari iz Anapolisa ubijeni u "namernom" napadu na dnevni list Kapital Gazet

BBC News 29.06.2018
Vlasti kažu da je napad na novinsku redakciju iz Merilenda jedan od najsmrtonosnijih kad su u pitanju mediji u Americi. Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u… »

Hapšenja tokom protesta protiv Trumpa

Al Jazeera 29.06.2018
Demonstranti su uzvikivali parole protiv 'nulte tolerancije' američkog predsjednika prema ilegalnim imigrantima. Policija je uhapsila 575 osoba koje su ispred američkog Senata u Washingtonu demonstrirale protiv imigracione politike predsjednika SAD-a… »

Merkel: Grčka i Španija će preuzeti nazad migrante

Al Jazeera 29.06.2018
Lideri 28 članica Evropske unije su na samitu u Briselu jutros postigli dogovor o migracijama. Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas kako su Grčka i Španija izrazile spremnost da prihvate nazad izbjeglice i migrante registrirane u tim… »

Američki vojnici posle sedam decenija napuštaju Seul

N1 Info 29.06.2018
SAD danas formalno okončavaju sedam decenija dugo vojno prisustvo u Seulu, otvaranjem novog glavnog štaba dalje od severnokorejske granice. Američke trupe su bile stacionirane u Seulu otkako su prvi put došle u Južnu Koreju 1945, da bi razoružale… »

Gruzija: Sakašvili osuđen na šest godina zatvora

RTV 29.06.2018
TBILISI - Sud u Gruziji osudio je u odsustvu bivšeg predsednika te zemlje Mihaila Sakašvilija na šest godina zatvora zbog zlouptrebe vlasti i pokušaja da prikrije dokaze o prebijanju jednog opozicionog člana parlamenta, dok je bio predsednik… »

Si-en-en: Putin je pravi pobednik Mundijala

Politika 29.06.2018
Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin od početka Svetskog prvenstva u fudbalu igra svoju igru državnika, primajući redom predsednike i druge visoke zvaničnike, nacvodi Si-En-En. Uz to, za svetsko prvenstvo prodato je više od 2,5 miliona karata… »

Evo zašto manastir Hilandar nije stradao u poplavama

Blic 29.06.2018
Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, koje je zahvatilo manastir Hilanadr pre tri dana, nije oštetilo sam manastir, jer je prema rečima arhitekte prof. dr Mirka Kovačevića, on zaštićen od poplava. Član Komisije za Hilandar… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Skandal: Himlerova kćerka nacista radila za BND

Mondo 29.06.2018
Gudrun Burvic, kćerka Hajnriha Himlera, radila je za nemačku obaveštajnu službu BND od 1961. do 1963. godine, potvrdila je ta agencija. Foto: Youtube/Screenshot/Dicegirl72 Burvic, kćerka arhitekte Holokausta i sama nacista do smrti, bila je zaposlena… »