Arhiva » Vesti » Telegraf 06.07.2018

Pravosnažna optužnica protiv Rutovića, sledi suđenje zbog ranjavanja Peconija

Jednom od retkih preživelih aktera "Vidimo se u čitulji" zbog upucavanja u obe noge vlasnika "Hepi" televizije i kompanije "Invej" sudi se u odsustvu

Telegraf petak, 6. jul 2018.  |  Telegraf.rs/Tanjug

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv biznismena Željka Rutovića i Neđeljka Mumina zbog ranjavanja vlasnika Hepi televizije Predraga Rankovića Peconija, u hotelu Prag 22. marta 2017. godine.

Rutović je u bekstvu, a Mumin je u pritvoru.

Uhapšeni saučesnici u krvavom obračunu u niškom kafiću: Ivan je iz kalašljikova ranio trojicu, pa je on ranjen, a oni su do sada bili u bekstvu

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je taj sud odbio kao neosnovane žalbe odbrane i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice od 4. juna.

- Pravilno prvostepeni zaključuje da nije bilo potrebno bolje razjašnjenje ove krivično-pravne stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe, te da nije bilo neophodno da se istraga dopuni a na šta se neosnovano ukazuje u izjavljenoj žalbi - navela je Piljić.

Apelacioni sud takođe smatra da je pravilno Viši sud zaključio da prikupljeni dokazi tokom istrage daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se terete, kao i da ne postoje zakonski razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave krivičnog postupka ili odbijanja optužbe.

Optužnicom se Rutoviću i Muminu na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Protiv Rutovića i Mumina sprovedena je istraga zbog krivičnog dela pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica podignuta za lakša krivična dela.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila 2017. godine. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Rutoviću sudi u odstustvu.

Prilikom incidenta u hotelu Park Ranković je upucan u obe noge. On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Peconi Invej

©2019 Netmark d.o.o.