Beograd arhiva vesti 05.09.2018

Vesić: Proslavljaćemo „Dane slobode” od 20. oktobra do 1. novembra

Studio B 05.09.2018
Beograd će organizovati proslavu povodom 20. oktobra – Dana oslobođenja od nacizma i programi će trajati do 1. novembra, kada će se veličanstveno proslaviti sto godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, izjavio je zamenik… »

Dve osobe povređene u sudaru tramvaja i auta

Blic 05.09.2018
Dve osobe lakše su povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u Ulici kraljice Marije. Nezgoda se dogodila oko 7.30, kada je vozač automobila pokušao da se isparkira u trenutku kada je naišao tramvaj na liniji pet, koji se kretao ka Kalemegdanu… »

Noć u Beogradu: Starac pao sa visine u Žarkovu, troje povređenih u saobraćajkama

Blic 05.09.2018
Jedna osoba povređena je sinoć usled pada sa visine, dok su još tri zadobile povrede u tri saobraćajne nezgode. Kako je Tanjugu rekao saradnik Hitne pomoći za komunikacije Mirko Lutovac 70-godišnji muškarac pao je sinoć u 19.43 sa visine u ulici… »

Vozili su se "novim putem svile" i stigli u Beograd, gde ih je dočekao Vesić: Reči Mao Cedunga su kao putokaz za ulazak u…

Telegraf 05.09.2018
On je podsetio da je projekat „Jedan pojas – jedan put” pokrenuo predsednik Kine Si Đinping 2013. godine, kao i da je u okviru istog organizovana svetska turneja kineskih brendova koju je sponzorisala kompanija „Liten grupa”. Izuzetno nam je… »

Nesreća u centru Beograda: Radnik se popeo da zakači reklamu, pa pao sa bandere

Blic 05.09.2018
Jedan radnik povređen je oko 11.45 sati prilikom pada u Gospodar Jovanovoj ulici kod broja 32a na Dorćolu, saznaje "Blic". Iako se u prvom trenutku pomislilo da je reč o novoj nesreći na gradilištu, te da je zaposleni pao sa skele, ispostavilo se da… »

Zbog pogibije radnika na gradilištu slede krivične prijave

Blic 05.09.2018
Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je jutros da će biti podnete krivične prijave protiv izvođača i podizvođača radova na gradilištu u Ulici kneza Miloša, gde je 29. avgusta poginuo radnik iz Kraljeva. Ministarstvo za rad, zapošljavanje… »

Galija u novembru u Beogradu i Nišu

Blic 05.09.2018
Grupa Galija održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album "U raju iznad oblaka". "Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i… »

Džabe uklanjaju grafite: Stanari mogu da dobiju čiste zgrade ako žive na ovoj opštini

Blic 05.09.2018
Ružna (ne)dela uličnih "umetnika" na fasadama stambenih zgrada, kuća i drugih objekata uskoro će postati prošlost, jer će Opština Voždovac pokrenuti akciju njihovog uklanjanja, uz pomoć firme koja je odabrana na javnoj nabavci, ali i građana… »

Stiže jesen, vreme je za šoping! Ovo je butik dizajnerske garderobe na popustu (foto)

Srbija danas 05.09.2018
Drage dame, lepe vesti! Na prelazu godišnjih doba, dame najbolje znaju, nužna je promena u ormanu. Od toga da se kolekcija proleće-leto zameni komadima odeće iz kolekcije jesen - zima, preko toga da najmlađi utople, partneri ponove, pa i da se pred… »

Ratni put Moravske divizije

Politika 05.09.2018
Srpska ručna bomba, bajoneti i razno drugo oružje, šlemovi, uniforme, ordenje, vojne knjižice, fenjeri, medicinski pribor, mlin za kafu, svećnjak i još mnogo drugih predmeta upotpunjenih sa više od hiljadu fotografija, od kojih su neke prvi put… »