Vojvodina arhiva vesti 05.09.2018

Koliko su bezbedni liftovi u novosadskim zgradama

RTV 05.09.2018
NOVI SAD - Pri kupovini stana, posebno u višespratnicama, obavezna stavka na listi želja svakog kupca je da zgrada poseduje lift. Kakvog su kvaliteta liftovi, naročito ako je u pitanju starogradnja i koliko su bezbedni, pitanje je o kojem retko ko… »

Novi Sad: Izložba o guslama "Gde svi ćute one govore"

RTV 05.09.2018
NOVI SAD - Muzej grada Novog Sada omogućiće svim Novosađanima da vide deo bogate zbirke narodnih muzičkih instrumenata Etnografskog muzeja u Beogradu. Na izložbi "Gde svi ćute one govore", autora Miroslava Mitrovića biće prikazano preko 50… »

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u sklopu Zavičajnih dana

Subotica.com 05.09.2018
U sklopu manifestacije Zavičajni dani, u prepodnevnim satima, u prostorijama Crvenog krsta održana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi „Krv život znači“. Kao i svake godine, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice i Crvenim… »

Ruma: Devojčica pokušala da preseče vene u školskom toaletu

RTV 05.09.2018
SREMSKA MITROVICA - Kako je potvrđeno iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, juče oko 21 sat petnaestogodišnja devojčica primljena je nakon što je u toaletu srednje škole "Branko Radičević" u Rumi pokušala da sebi preseče vene. Tim povodom… »

Dodela nagrade "Bela Lugoši" i specijalna projekcija filma "Opatice iz pakla"

RTV 05.09.2018
SUBOTICA - Specijalna projekcija filma „Opatice iz pakla" i dodela nagrade „Bela Lugoši" direktoru fotografije Maksimu Aleksandru (Maxime Alexandre), koju tradicionalno dodeljuje Dead Lake Horror & Wine festival, biće održani u četvrtak, 6… »

Svaki dan u školu preko državne granice

RTV 05.09.2018
VIZIĆ - Iako se teritorijalno nalazi u Sremu, fruškogorsko selo Vizić administrativno pripada opštini Bačka Palanka. Meštani, među kojima i 15-tak đaka, do Bačke Palanke svakodnevno stižu preko državne granice. Tih desetak kilometara puta… »

GRAĐANI U SKUPŠTINI: Stanarima u ulici Vladimira Nikolića smeta galama s obližnjeg igrališta

Moj Novi Sad 05.09.2018
Sreda je, tradicionalno, dan otvorenih vrata u Skupštini Grada Novog Sada. Кomisiji za predstavke i predloge danas su se obratili predstavnici građana koji žive u blizini Metadonskog centra. Oni su se i ranije obraćali Кomisiji za pomoć i… »

Oni dolaze: Uroš Đorđić, učenik OŠ "Sveti Sava"

Subotica.com 05.09.2018
Uroš Đorđić, učenik sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ je jedan od onih đaka koji sve teškoće u školi savladava sa lakoćom. Za sve petice u knjižici i sjajne rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike zaslužni su, ne samo vredan rad… »

Održana promocija projekta „Dušu nisu ubili“

Subotica.com 05.09.2018
U Zadužbini Dušana Radića, sinoć je održana promocija projekta „Dušu nisu ubili“, Udruženja „Srpsko-ruski most“ iz Banja Luke, koji se bavi stradanjem srpskog civilnog stanovništva u Bosni i Hercegovini u 20. veku. Promociju su, u okviru… »

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Subotica.com 05.09.2018
Radovi na izgradnji vodovodne mreže u dve ulice u MZ Makova sedmica uveliko su u toku. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja oktobra, nakon čega će domaćinstva moći da se priključe na mrežu. Lenka Jevtić, koja na Makovoj sedmici stanuje dve… »