Vojvodina arhiva vesti 05.09.2018

Nova polemika NS i SNS oko Spensa - od neposlušnosti do ponavljača

RTV 05.09.2018
NOVI SAD - Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je danas apel građanima Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti javno i glasno iskažu svoje neslaganje sa najavom aktuelnog režima da… »

Peče se rakija u Sremu - iz "vesele mašine" teče šljivovica

RTV 05.09.2018
DOBRINCI - Sezona pečenja rakije počela je i u Sremu. Ovaj posao je pre svega događaj, jer okuplja prijatelje, rođake i komšije koji degustiraju i procenjuju jačinu rakiju. Takozvanu "veselu mašinu" pokrenuli su i Dobrinčani, koji peku… »

Izložba likovnih radova najmlađih Mitrovčana

RTV 05.09.2018
SREMSKA MITROVICA - U susret 120. godišnjici od rođenja jedne od najvećih srpskih pesnikinja Desanki Maksimović, u Bilioteci "Gligorije Vozarović" u Sremskoj Mitrovici, svečano je otvorena izložba dečijih radova. Likovna dela najmlađih… »

Subotičku Sinagogu tokom leta obišlo više od 15 hiljada posetilaca

Subotica.com 05.09.2018
Od kako je rekonstruisana, subotička Sinagoga je postala stecište važnih kulturnih i turističkih događaja u našem gradu, o čemu svedoči i podatak da je tokom leta ovaj velelepni biser secesije posetilo više od 15 hiljada građana i turista. Prema… »

Sve manje nezaposlenih u Sremskoj Mitrovici

RTV 05.09.2018
SREMSKA MITROVICA - Zahvaljujući investitorima, subvencijama i raznim projektima NSZ u Sremskoj Mitrovici, sve je manji broj nezaposlenih i onih koji dolaze na oglasnu tablu ove službe. Građani Mitrovice zadovoljni su saradnjom sa ovom organizacijom… »

Koncert orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva

RTV 05.09.2018
KIKINDA - Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kikindi, jedan od najstarijih u Vojvodini, ove godine obeležava 85 godina postojanja i neprekidnog rada. Članovi orkestra žele da zahvale publici na podršci velikim koncertom u Narodnom… »

AMSS upozorava na pogoršane uslove vožnje

Moj Novi Sad 05.09.2018
Vozače u Srbiji očekuje promenljivo vreme s većom količinom padavina, što će doneti teže uslove vožnje i moguće probleme u vidu magle i ponegde odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema podacima policije, na graničnim prelazima nema… »

"Zavičajni dani" u Subotici

RTV 05.09.2018
SUBOTICA - Dodelom povelje zahvalnosti francuskom humanitarcu Arnou Gujonu na svečanosti u Gradskoj kući, u Subotici su počeli "Zavičajni dani". Tokom pet dana, Srbi poreklom s druge strane Dunava i Save predstaviće tradicije zavičaja svojim… »

Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive u vazduhu

Subotica.com 05.09.2018
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok je od slabih registrovana visoka koncentracija polena koprive. Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica… »

Sremska Mitrovica: Koliko se (ne) čuva životna sredina?

RTV 05.09.2018
SREMSKA MITROVICA - Zagađenje životne sredine postaje sve veći problem, pogotovo u gradovima. Često se dešava da vidimo smeće pored kontejnera, ali i na autobuskim stanicama, pa čak i u parkovima. Kada je reč o održavanju higijene, Sremska… »