Vojvodina arhiva vesti 05.09.2018

Uhapšen napadač na advokaticu Veg

NoviSad.com 05.09.2018
Novi Sad - Novosađanin S. S. (72) uhapšen je u Beogradu, jer je juče u hodniku Osnovnog sudu u Novom Sadu udario advokaticu Enike Veg (65). S. S. je advokaticu Veg udario u lice, nakon čega je ona pala i zadobila teške telesne povrede. Posle… »

Izložba slika u Kulturnom centru Sombor

RTV 05.09.2018
SOMBOR - Izložba slika pod nazivom "Cityspaces", umetnika Ivana Šuletića, biće upriličeno u utorak, 11. septembra, u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor. Izložba se organizuje povodom nagrade koju je Šuletić osvojio na… »

Pančevo od večeras grad filma

RTV 05.09.2018
PANČEVO - Peti Pančevo film festival, predstavlja ostvarenja nezavisne autorske kinematografije i one koja koristi drugačiji filmski jezik. Festival otvara dokumentarni esej srpskog reditelja Mladena Kovačevića "4 godine u 10 minuta" u dvorani… »

Ljubavni horoskop za septembar 2018

Moj Novi Sad 05.09.2018
Jesen polako dolazi, ali to ne znači da zanimljviih dešavanja na emotivnom platnu neće biti. Šta vas sve čeka u ljubavi, te ko će se zaljubiti, a ko treba da se spremi za neočekivane zaplete i pokoju suzicu, saznajte u velikom horoskopu za… »

Tojota povlači milion hibridnih vozila

Radio 021 05.09.2018
Japanska automobilska kompanija Tojota najavila je danas da planira povlačenje više od milion hibridnih vozila širom sveta zbog problema s električnim žicama koji bi mogao da prouzrokuje požar u vozilu. Planirano je povlačenje više od milion… »

Vremenska prognoza za 6. septembar (četvrtak)

Subotica.com 05.09.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 15 do 26 stepeni, a duvaće slab, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 2 metra u sekundi. Dan će obeležiti delimično oblačno vreme, uz mogućnost padavina u večernjim časovima… »

Na koji način telo poručuje da mu nedostaje gvožđe?

Moj Novi Sad 05.09.2018
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, osam od 10 osoba ima nedostatak gvožđa u krvi, koje je od vitalne važnosti za transport kiseonika kroz telo i održavanje imunog sistema zdravim. Ovih devet simptoma pokazuju da obavezno proverite nivo… »

KUPOVINA NEPOKRETNOSTI: Šta su obaveze javnih beležnika?

Moj Novi Sad 05.09.2018
Po osnovu Zakonu o prometu nepokretnosti, javni beležnici treba da upozore građane ukoliko utvrde da je predmet kupoprodajnog ugovora nepokretnost bez upotrebne dozvole ili u postupku legalizacije, ali su, isto tako, u obavezi i da takav ugovor overe… »

Četvrtina odraslih nedovoljno fizički aktivna

Moj Novi Sad 05.09.2018
Prema novom izveštaju Svetske zdravstvene organizacije, već 15 godina nema poboljšanja u nivou fizičke aktivnosti muškaraca i žena. Više od 1,4 milijarde odraslih ljudi širom sveta zbog neaktivnosti ima povišen rizik od oboljenja. Preporučeno… »

COMMUNIQUÉ: RUŠIMO DOBRO ALI ZATO GRADIMO ZLO

Moj Novi Sad 05.09.2018
Nađemo se kod spomenika Kepiru pa idemo na komercijalno isplativu rekreaciju u Mali Spens... Čitajući tekstove i gledajući razne “istorijske dokumente” četničkih istoričara, pitam se kome pišem ovo a pitam se i ko ovo piše jer cifra Poštenih… »