Vojvodina arhiva vesti 05.09.2018

Ko brine o signalizaciji na sremskim putevima?

RTV 05.09.2018
SREMSKA MITROVICA - Kada govorimo o radovima i saobraćaju, neizostavno je spomenuti i rupe na putu. Svaki vozač je makar jednom imao bliski susret sa nekim ''kraterom'' na asfaltu. Veoma je bitno da se na vreme saniraju, ali i da se koristi adekvatna… »

Tender za rekonstrukciju dela Grašalkovićeve palate

RTV 05.09.2018
SOMBOR - Grad Sombor raspisao je tender za rekonstrukciju, adaptaciju i investiciono održavanje dela Grašalkovićeve palate, jednog od najstarijih zdanja u centru tog grada pod zaštitom pokrajinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Nakon decenija… »

"Brza rampa" na zatvorenom parkingu Otvorenog univerziteta uskoro u funkciji

Subotica.com 05.09.2018
Radovi na izgradnji "brze" rampe na izlazu sa parkinga kod Otvorenog univerziteta su završeni, a trenutno se sprovodi nadzor i provera sistema, poručuju iz JKP "Parking". Puštanje u rad ove rampe trebalo bi da ubrza izlazak vozača s jednog od… »

Dugove „Minel Luksa” nema ko da plati

Dnevnik 05.09.2018
ZRENjANIN: Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o likvidaciji preduzeća za proizvodnju i trgovinu “Minel Luks” iz Vojvode Stepe, u opštini Nova Crnja. Ni prva ni poslednja likvidacija, ali ova zavređuje pažnju. Ovo preduzeće, naime… »

Isključenja struje za 6. septembar (četvrtak)

Subotica.com 05.09.2018
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava… »

„Filmski front” produžio rok za slanje filmova

Dnevnik 05.09.2018
Međunarodni festival kratkometražnog filma „Filmski front” produžio je rok za slanje filmova do 21. septembra. Na festivalu, koji se u Novom Sadu tradicionalno održava poslednjeg vikenda u oktobru, prikazuju se eksperimentalni igrani, animirani i… »

Arhitekta i slikar Dejan Rapaić postao Begečanin

Dnevnik 05.09.2018
Dejan Rapaić je, takoreći, čovek od lenjira, četkice i trzalice: arhitekta, slikar i muzičar, osoba koja je zaslužna za današnji izgled Novog Sada i prigradskih naselja, ali i neko ko je prošle godine odlučio da se nastani u jednom od njih – u… »

XXV Memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 6. do 10. septembra

Subotica.com 05.09.2018
U Subotici će se od 6. do 10. septembra održati Međunarodni memorijalni fudbalski turnir omladinskih reprezentacija "Stevan Ćele Vilotić", 25. po redu, tokom kojeg će snage odmeriti nacionalni timovi Srbije, Crne Gore, Izraela i Mađarske. Mečevi… »

Besplatna razmena udžbenika do petka

Dnevnik 05.09.2018
Besplatna razmena udžbenika za osnovnu i srednju školu realizuje se radnim danima od 12 do 20 časova u prostorijama Udruženja građana „NS blok” koje i organizuje akciju, na adresi Trg Marije Trandafil 4. Osim uybenika, učenici i roditelji mogu… »

Putevi u industrijskom parku i selima kod Kanjiže

Dnevnik 05.09.2018
KANjIŽA: Završeno je asfaltiranje novih puteva u okviru prve faze izgradnje infrastrukture na teritoriji industrijskog parka u Horgošu, a na području kanjiške opštine ovih dana asfalt su dobile četiri ulice u Velebitu i radi se u dve ulice u… »