Izvor: Beta arhiva vesti 24.09.2018

Vladimir Stojković se predomislio, neće vratiti pasoš

Beta 24.09.2018
Golman Partizana Vladimir Stojković ipak neće vratiti srpski pasoš, što je najavio u nedelju, objavio je danas taj fudbalski klub. "Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se… »

Siniša Mali razgovarao sa delegacijom MMF-a o platama i penzijama

Beta 24.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Medjunarodnog monternog fonda (MMF) o penzijama i platama u javnom sektoru i reformama Poreske uprave. Ministarstvo finansija je saopštilo da je šef delegacije MMF-a u Srbiji Džejms Ruf… »

Vučić: Moja kosovska politika je doživela poraz

Beta 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na sednici Glavnog odbora njegove Srpske napredne stranke (SNS) izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje Kosova na pregovarački sto, ali da je trenutno ta politika "doživela poraz"… »

SAD sa za nastavak dijaloga Srbije i Kosova - rekao senator predsednici Vlade Srbije

Beta 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, započela je posetu Njujorku današnjim sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata  Kngresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je večera Vlada u… »

Jura demantuje da će deo proizvodnje izmestiti iz Srbije i otpustiti radnike

Beta 24.09.2018
Kompanija Jura demantovala  danas da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike. Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za Prvu TV navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela… »

Vlada: Svi podaci o ličnosti građana Srbije biće zaštićeni kao u EU

Beta 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na… »

Ambasador SAD o dijalogu: Nećemo prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto

Beta 24.09.2018
Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude… »

Grbić: Nema puno razlike među timovima u završnici Svetskog prvenstva

Beta 24.09.2018
Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da nema mnogo razlike medju šest reprezentacija u završnici Svetskog prvenstva i da je ime protivnika nebitno ako njegova ekipa želi do kraja. "Kada se udje medju šest najboljih na svetu, tu… »

Arlem Dezir (OEBS): Pretnje novinarima vode do autocenzure

Beta 24.09.2018
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir izjavio je da su najveći problemi medija na Zapadnom Balkanu pretnje po bezbednost novinara zbog čega dolazi do samocenzure. U intervjuu za Dojče vele (DW) Dezir je rekao da je razvoj nezavisnih medija u… »

Vučić kritikovao kolege iz SNS što nisu snažnije branili Anu Brnabić

Beta 24.09.2018
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas stranačke kolege jer nisu dovoljno stali u zaštitu i odbranu premijerke Ane Branbić kojoj je jedan od lidera opozicije uputio uvrede i pretnje. On je na… »