Izvor: Beta arhiva vesti 24.09.2018

Vladimir Stojković se predomislio, neće vratiti pasoš

Beta 24.09.2018
Golman Partizana Vladimir Stojković ipak neće vratiti srpski pasoš, što je najavio u nedelju, objavio je danas taj fudbalski klub. "Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se… »

Siniša Mali razgovarao sa delegacijom MMF-a o platama i penzijama

Beta 24.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Medjunarodnog monternog fonda (MMF) o penzijama i platama u javnom sektoru i reformama Poreske uprave. Ministarstvo finansija je saopštilo da je šef delegacije MMF-a u Srbiji Džejms Ruf… »

Vučić predložio da SNS nove stranačke organe bira sledeće godine

Beta 24.09.2018
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je danas na sednici Glavnog odbora SNS u Beogradu da se novo rukovodstvo SNS bira na izbornoj skupštini u maju ili septembru sledeće godine. On je rekao da bi do tada trebalo da se… »

SAD sa za nastavak dijaloga Srbije i Kosova - rekao senator predsednici Vlade Srbije

Beta 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, započela je posetu Njujorku današnjim sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata  Kngresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je večera Vlada u… »

Jura demantuje da će deo proizvodnje izmestiti iz Srbije i otpustiti radnike

Beta 24.09.2018
Kompanija Jura demantovala  danas da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike. Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za Prvu TV navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela… »

Vlada: Svi podaci o ličnosti građana Srbije biće zaštićeni kao u EU

Beta 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na… »

Ambasador SAD o dijalogu: Nećemo prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto

Beta 24.09.2018
Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude… »

Grbić: Nema puno razlike među timovima u završnici Svetskog prvenstva

Beta 24.09.2018
Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da nema mnogo razlike medju šest reprezentacija u završnici Svetskog prvenstva i da je ime protivnika nebitno ako njegova ekipa želi do kraja. "Kada se udje medju šest najboljih na svetu, tu… »

Arlem Dezir (OEBS): Pretnje novinarima vode do autocenzure

Beta 24.09.2018
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir izjavio je da su najveći problemi medija na Zapadnom Balkanu pretnje po bezbednost novinara zbog čega dolazi do samocenzure. U intervjuu za Dojče vele (DW) Dezir je rekao da je razvoj nezavisnih medija u… »

Vučić kritikovao kolege iz SNS što nisu snažnije branili Anu Brnabić

Beta 24.09.2018
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas stranačke kolege jer nisu dovoljno stali u zaštitu i odbranu premijerke Ane Branbić kojoj je jedan od lidera opozicije uputio uvrede i pretnje. On je na… »