Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.09.2018

Chrome 69 povezuje Google servise sa logovanjem u pregledač

Benchmark 24.09.2018
Chrome je trenutno najpopularniji svetski browser, bar kada je u pitanju pokrivenost tržišta. Međutim, iako je proizvod kreiran od strane kompanije Google (i baziran na otvorenom kodu), ne identifikuju se svi Chrome korisnici kao Google korisnici, i… »

Alexa “intuicija” će unapred znati šta korisnici žele

PC Press 24.09.2018
Amazon je najavio novu opciju uz pomoć koje će njegov virtuelni asistent – Alexa – unapred znati šta korisnici žele, a moći će i da ih podseća na želje i stvari koje su zaboravili. Nova opcija ponela je ime Alexa Hunches, a virtuelnom… »

AI sistem koji muziku povezuje sa određenim raspoloženjem

PC Press 24.09.2018
Eksperti u Deezer-u razvili su sistem veštačke inteligencije koji neku muzičku numeru povezuje sa određenim raspoloženjem, a projekat je objavljen pod naslovom “ Music Mood Detection Based on Audio Lyrics With Deep Neural Nets.“ Da bi odredio… »

Test izdržljivosti iPhone XS Max telefona (video)

Benchmark 24.09.2018
Najnoviji iPhone XS Max se pojavio na testu izdržljivosti eksperta za torturu telefona Zacka Nelsona, sa popularnog YouTube kanala JerryRigEverything. Ono što je najbitnije, najveći Apple telefon neće se prepoloviti kada se savije, poput iPhone 6… »

Startap AgitPROP napunio 25 godina

PC Press 24.09.2018
Ovako bi danas bilo moderno da glasi naslov vesti o tome da mala kreativna agencija, osnovana po start-up principima, ima veliki jubilej – 25 godina poslovanja. Kako je agencija AgitPROP, kao mali preduzetnički biznis koji je radio velike projekte, za… »

Hiljade WordPress sajtova zaražene malicioznim kodom

PC Press 24.09.2018
Bezbednosne kompanije Sucuri i Malwarebytes upozorile su da je tokom ovog meseca hakovano na hiljade WordPress sajtova. Svi sajtovi su kompromitovani na sličan način – unosom malicioznog koda, ali ne kroz sam CMS, već preko ranjivosti u zastarelim… »

Porsche prestaje sa proizvodnjom dizel automobila

PC Press 24.09.2018
Iz kompanije Porsche su nedavno objavili da gase proizvodnju dizel automobila zbog sve manje potražnje, te sve većeg interesovanja za hibridna vozila. Izvršni direktor kompanije, Oliver Blume, naglasio je da Porsche nema nameru da „demonizuje dizel… »

Vraća se Winamp: Nov izgled, nove mogućnosti

Mondo 24.09.2018
Legendarni plejer multimedije se vraća - evo svih detalja! Jedan od najpoznatijih PC programa ikad - Winamp - ugašen je 20. decembra 2013. godine, a povratak je, doduše nezvaničan, najavljen bio i 2015. godine, ali se to nije desilo. Ovog puta, stvar… »

OneDrive za iOS dobio bitne nove funkcije i ispravke

Benchmark 24.09.2018
Microsoft donosi bitne i kvalitetne promene OneDrive korisnicima, ali za sada samo na iOS platformi. Pored nekih novih funkcija i poboljšanja, Microsoft je takođe ispravio veći bag koji je dovodio do rušenja servisa kod korisnika sa velikim brojem… »

Test: BlackBerry Key2 LE (Video)

Benchmark 24.09.2018
Oživljavajući BlackBerry brend, TCL je igrao “na sigurno”. Predstavio je BlackBerry KeyONE, koji je u suštini bio odličan rad na temu kako spojiti ono što su BlackBerry telefoni nekada bili sa savremenom izvedbom smartfona. Bez obzira što nam se… »