Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.09.2018

Samsung spremio model sa četvorostrukom kamerom

Mondo 24.09.2018
Kad već ima model sa trostrukom - što ne bi sa još jednom, da ih bude četiri pozadi! Samsung Galaxy A9 Pro dolazi uskoro i imaće (izgleda) četiri kamere pozadi! Nakon što je najavio Galaxy A7 model sa tri vezane kamere pozadi, Samsung će nam… »

Ovo je novi Huawei Mate 20 Pro FOTO

B92 24.09.2018
Kineska kompanija Huawei najavila je zvanično predstavljanje novih modela Mate 20 i Mate 20 Pro za 16. oktobar, a ovih dana na internetu su se pojavili i prvi renderi tih uređaja. Na slikama, koje je tokom vikenda objavio sajt SlashLeaks, može se… »

Novi Firefox bag je sposoban da sruši korisnikov browser i operativni sistem

Benchmark 24.09.2018
Bagovi, koji mogu da sruše određene aplikacije poput veb pregledača, nisu retki, ali oni koji ujedno mogu da sruše i operativni sistem su nešto više zabrinjavajući. Ovakav bag je upravo pronađen u Firefoxu, a otkrio ga je Sabri Haddouche -… »

Comcast preuzima Sky za oko 39 milijardi dolara

PC Press 24.09.2018
Comcast, jedna od najjačih američkih telekomunikacionih i medijskih kompanija, dogovorila je preuzimanje britanskog giganta, kompanije Sky. Ovo je rezultat višemesečnih pregovora i licitiranja u koje je bila uključena i druga američka medijska… »

Prljava Chrome podvala

Mondo 24.09.2018
Da li znate da se Chrome “loguje“ na vaš nalog bez vašeg znanja - sad znate! Google i potvrdio. Foto: MONDO portal / Marko Čavić Istraživači onlajn bezbednosti su otkrili, a Google je i potvrdio, da se Chrome “loguje“ na naloge svojih… »

Šest načina na koje je prvi Android promenio sve

PC Press 24.09.2018
Prvi Google-ov Android telefon je izašao pre deset godina. Teško je poverovati da telefon koji predstavlja početak pametnih telefona, HTC Dream ili T-Mobile G1 nije izgledao kao današnji pametni telefoni. Telefon je imao kliznu tastaturu i deo ispod… »

Google Drive će koristiti AI za predlaganje fajlova koji bi korisniku mogli biti potrebni

Benchmark 24.09.2018
Fajl menadžeri postaju sve pametniji, do mere da mogu da procene kojim fajlovima i folderima često pristupamo što dovodi do bržeg i lakšeg pristupa sadržaju. Ovo je već neko vreme slučaj sa Google Drive servisom, ali izgleda da Google sada želi… »

Gasi se čuveni kreator narativnih avantura Telltale Games

B92 24.09.2018
Čuveni studio Telltale Games, koji se proslavio po njihovim narativnim avanturama smeštenim u raznim popularnim franšizama, je kako stvari stoje, došao do svoje poslednje etape i uskoro će dobiti katanac na vratima. Ovo je potvrđeno na zvaničnom… »

Huawei: Kirin 980 je brži od Apple A12 Bionic čipa

Benchmark 24.09.2018
Huawei je tokom ovogodišnjeg IFA 2018 sajma predstavio svoj najnoviji premijum čipset - Kirin 980. Prvi telefoni, koji će koristiti pomenuti procesor, će biti Mate 20 i Mate 20 Pro, koji će biti predstavljeni 16. oktobra. Pre zvanične objave… »

Zbog nestašice čipova, Intel se vraća na 22-nm proces

PC Press 24.09.2018
Pre dve nedelje pisali smo da se Intel suočava sa nestašicom čipova zbog ograničenosti svojih proizvodnih kapaciteta i odlaganju 10-nm čipova u poređenju sa trenutno visokom potražnjom na tržištu za njihovim 14-nm čipovima. Kao jedno od rešenja… »