Društvo arhiva vesti 20.10.2018

Stiže zahlađenje, evo kako će biti narednih dana

Mondo 20.10.2018
U nedelju hladnije i pretežno oblačno sa povremenom kišom, a na višim planinama biće susnežice i snega. A narednih dana... Foto: Mondo/Goran Sivački U Srbiji će u nedelju vetar biti slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale… »

Novosti: U Srbiju stižu pilići hranjeni GMO

B92 20.10.2018
Vodeća ukrajinska poljoprivredna kompanija MHP planira da preuzme vlasništvo nad slovenačkim prehrambenim gigantom "Perutnina Ptuj". Perutnina Puj je vlasnik srpskog "Topika", čime će možda, pišu "Novosti", u Srbiju stizati pilići hranjeni GMO… »

Vojska Srbije na manifestaciji "Dani slobode" u centru prestonice

Blic 20.10.2018
U memorijalnom defileu "Korakom pobede do slobode" od Igumanove palate do Palate Albanija danas su učestvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a 30 kadeta Vojne akademije na čelu povorke nosilo je zastave jedinica… »

Medijska udruženja se obratila međunarodnim organizacijama

Radio 021 20.10.2018
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja uputila je dopis međunarodnim organizacijama i institucijama u kojem iznosi primedbe na lošu situaciju u medijima, nedostatak medijskih sloboda, kao i medijskog pluralizma u Srbiji. Koalicija navodi da je… »

Đorđević: Slovenstvo i pravoslavlje temelj odnosa s Rusijom

N1 Info 20.10.2018
Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije da su "slovenstvo i pravoslavlje" "tradicionalni temelj" odnosa te dve zemlje i da iz njega proizlazi "sve ono najgore i ono najbolje što nam se desilo u… »

Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu, to je normalno

N1 Info 20.10.2018
Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministartvu kulture i informisanja radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević… »

Inicijativa mladih: Prvostepenom presudom Višeg suda utvrđeno da je Informer koristio govor mržnje

Novi magazin 20.10.2018
Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu utvrđeno je da je list Informer koristio govor mržnje u tekstu o aktivistkinji Liberalno-demokratske partije Aniti Mitić zbog čega je taj list u obavezi da isplati 100.000 dinara, saopštila je danas… »

U Mađarskoj biraju ime za Orbanovog nosoroga

B92 20.10.2018
Mađarski premijer Viktor Orban usvojio je nosoroga i zatražio od javnosti da mu pomogne u izboru imena. "Dobio sam poseban zahtev iz zoološkog vrta u Niređhazu da usvojim nosoroga. To sam i uradio ali usvajanje ide zajedno sa kumstvom, tako da moramo… »

Stariji od 50 godina u ozbiljnom riziku od preloma zbog osteoporoze

Dnevnik 20.10.2018
U Vojvodini, od 1,9 miliona stanovnika njih 760.000 su stariji od 50 godina, što znači da imaju veliki rizik od preloma kostiju, a od toga broja više od 418.000 su žene. Docent dr Radmila Matijević iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju… »

Međunarodno priznanje za kampanju Hemofarm fondacije

Danas 20.10.2018
Kampanja Hemofarm fondacije za prevenciju povišenog krvnog pritiska “Ne dozvoli da pukne”’ nagrađena je Silver Drum nagradom u kategoriji OOH na 25. međunarodnom festivalu Golden Drum, održanom ove godine u Portorožu (Slovenija). Golden Drum… »